Palandöken’in zirvesinde meteor geçidi




Tarih: 14 Ağustos 2023 Pazartesi 15:20

İHA

Erzurum’da Palandöken Dağ silsilesinin devamında, 3 bin 200 rakımlı Karakaya Tepeleri’ndeki Doğu Anadolu Gözlemevi’nin de kurulu bulunduğu bölge; Perseid Meteor Yağmuru’nu izlemek ve görüntülemek isteyen fotoğraf tutkunlarının akınına uğradı. Doğu Anadolu Gözlemevi, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı ile Atatürk Üniversitesi’nin desteğiyle kuruldu ve halen kurulum çalışmaları devam ediyor.

  Erzurum Fotoğraf Sanatı Derneği Başkanı Yıldıray Yıldırım, dernek üyeleri ile birlikte sabah saatlerine kadar çekim yaptıklarını, Perseid Meteor Yağmuru'nu fotoğraflamak için zorlu bir alanda bulunduklarını, ancak ortaya çıkan fotoğrafların ve görüntülerin kendilerini mutlu ettiğini ifade etti. Fotoğraf tutkunları 3 bin 200 rakımlı tepede üşümemek için kışlıklarını giymek zorunda kaldıklarını ifade etti. 
                                     


Etiket: palandöken yıldızlar, meteor yağmuru, karakaya tepesi meteor yağmuru


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA