Tarsus’ta yaz akşamları dolu dolu geçiyor




Tarih: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 13:48

Gizem Tokkuzun

Tarsus Belediyesi tarafından kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Tarsus Tiyatro Günleri’ ne Tarsus halkı büyük ilgi gösterdi. ‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’ tiyatro oyunu Tarsus İlçesi Ergenekon Mahallesi’nde oynandı.

Usta tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen ‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’ oyunu büyük ilgi gösteren Tarsus halkına Tarsus Belediyesi Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan daha önceki gösterimlerde, “1 Nisan 2019’dan önce akşam saat 6’dan sonra hayat Tarsus'ta bitiyor diyorlardı. Akşam saat 10’u geçiyor. Binlerce insan burada sokakta” sözleriyle teşekkür etmişti.

Bozdoğan, Tarsus’un ilklerin kenti olduğunu belirtmişti

‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’ oyunun sergilendiği diğer günlerde, Anadolu topraklarında yetişen sanatçıların yazdıkları eseri çok iyi sergilediklerini Bozdoğan şu sözlerle ifade etmişti; “Bazen de zülfü yâre dokunarak belki de sanatın asıl gereksinimi olan hicvi ilmek ilmek işlettiler. Kendilerine canı gönülden çok teşekkür ediyorum.”

Bozdoğan, “Zamanında Hititler'den, Roma döneminden, Anadolu Selçuklu Devleti'nden, Osmanlı İmparatorluğu'ndan, Türkiye Cumhuriyeti'ne kadar aydınlık içinde olan bir kentin torunlarının torunlarısınız. Tarsus aydınlığın filozofların kentiydi. Felsefecilerin kentiydi ve en büyük tiyatronun olduğu, ilk üniversitenin kurulduğu, ilkleri yaşayan Anadolu'da ilk elektriğin verildiği bir kentti. Çok kısa bir zamanda Kültür Merkezi'ne kavuşuyorsunuz. Çok kısa bir zamanda Kleopatra tarihi kent meydanına kavuşuyorsunuz. Çok kısa bir zamanda İş Güvenliği Sağlığı ve Sporcu Sağlığı Yerleşkesine kavuşuyorsunuz” sözleriyle Tarsus’un ilklerin kenti olduğunu vurgulamıştı.

‘Yıldızlar Altında Yaz Eğlencesi’ oyunu, usta oyuncular Cezmi Baskın, Seval Tufan, Deniz Oral, Hacı Ali Konuk, Koray Ergun, Murat Demirbaş tarafından sergilenmeye devam ediyor.


Etiket: tarsus belediyesi, haluk bozdoğan, yaz eğlencesi tiyatro oyunu


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA