CHP’li Kış: ‘Hatay halkının sesi olmaya devam edeceğiz’




Tarih: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 16:49

Seher Çoban

Geçtiğimiz günlerde, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi tarafından görevlendirilen CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ile CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka 6 Şubat depreminde ağır bir yıkım yaşayan Hatay ilini ziyarete gitmişlerdi.

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımlarla Hatay’a yaptıkları ziyaret hakkında bilgiler verdi.

“Orhanlı Konteynır Kent’te ise durum daha da içler acısı”

Hatay İl Koordinasyon Merkezi’nde yaptıkları basın açıklamasından sonra saha çalışmalarına başlayan Kış, yaşanan yıkıcı depremin ardından bölge halkını yalnız bırakmadıklarını, vatandaşlarla bir araya geldiklerini anbean yaptıkları paylaşımlarla aktardı.

Kış, Hatay’ın Defne ilçesine yaptıkları ziyaretteki gözlemlerini, “Depremin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen Defne’deki enkaz kaldırma ve hasarlı binaların yıkım çalışmaları ne yazık ki halen tamamlanmış değil” sözleriyle aktardı.

Orhanlı Konteynır Kent’in durumun içler acısı olduğunu aktaran Kış, depremzedelerin sorunlarının takipçisi olacaklarını söyledi.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkanı Lütfü Savaş ve eşi Nazan Savaş’ın misafiri olan Kış ve beraberindeki ekip, CHP İskenderun İlçe Başkanlığını ve İskenderun Kaymakamı Murat Demiryürek’i ziyaret ederek bölgedeki gözlemlerini aktardıklarını belirtti.

“Deprem sonrasında ilçemizin ekonomik ve sosyolojik açıdan ihtiyaçlarını, enkaz çalışmaları ve yapılacak olan yatırımlar ile ilgili bilgileri aldık” ifadelerine yer veren Kış, 16:40'da Halk Tv Gündem Özel programında Sorel Dağıstanlı’nın canlı yayın konuğu olacak.


Etiket: gülcan kış, chp mersin milletvekili, hatay deprem, burcu köksal, aylin nazlıaka


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA