Kocamaz: "İYİ Parti 2019’da çok büyük bir fedakarlık gösterdi"




Tarih: 16 Ağustos 2023 Çarşamba 17:25

Güray Gürdal

2018 seçimlerinde, İyi partinin seçime girebilmesi için CHP’den 15 milletvekilinin partilerine geçtiğini söyleyen İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, 2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’nin CHP’ye borcunu ödediğini vurguladı. Kocamaz, her iki partinin de karşılıklı bir borcunun olmadığını, 2024 yerel seçimleri için bir işbirliği olması halinde, masaya eşit oturacaklarını aktardı.

KANAL 33’te yayınlanan Siyasetin Nabzı programında Fatih Akar’ın sorularını yanıtlayan Kocamaz, 2019’daki koşulların 2024 yerel seçimlerinde geçerli olmayacağını söyledi.

“Buna İttifak dememek, Seçim İşbirliği demek lazım”

2023 genel seçimleri'nde İYİ Parti'den Mersin Milletvekili seçilen Kocamaz, "Tabi 25 yıl belediye başkanlığından sonra Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdiğimizde açıkçası sanki bir boşluğa düşmüş gibi oldum. Zira 25 yıl bizzat icraatın içindeydik. Hizmet üretiyorduk. Herhangi bir yerden hizmet talebinde bulunmuyorduk. Hizmeti kendimiz yapıyorduk. Elimizdeki bütçeyi en iyi şekilde kullanarak; vatandaşların sıkıntılarını, kentin sıkıntılarını gidermek için gayret gösteriyorduk. Zaten belediyecilik denildiği zaman kentin mahalli müşterek ihtiyaçlarını karşılayan kurum anlamına geliyor" dedi.

2024 yerel seçimleri için startı Büyük Taarruz'un yıldönümünde 26 Ağustos’ta Afyonkarahisar’da başlatacaklarını aktaran Kocamaz, "Tabi ittifak konusu; aslında buna ittifak da dememek lazım. 'Seçim iş birliği' demek lazım. İttifak konusu 6'lı Masa ile beraber en son Cumhurbaşkanlığı Seçimi'ne yönelikti. Orada bitti. Bundan sonra olabilecek şeyler, ittifak olarak adlandırılırsa doğru söylenmemiş olur. Ancak seçime yönelik iş birlikleri bugün için görünmüyor ama yarın ne olacağını bilemeyiz. Çünkü bu biraz da konjonktüre bağlı. Sizin karşınızdaki siyasi partiler bir seçim iş birliğine girdikleri zaman, şayet belediyeleri almak istiyorsanız sizin de bunu gözden geçirmeniz gerekir” diyerek konuştu.

Kocamaz, 2019 yerel seçimlerinde Mersin'de İYİ Parti'nin bir ittifak içerisine girmediğini şu sözlerle açıkladı; "Çünkü o olayların içerisinde İYİ Parti Mersin'de bile 'burası bizim' diyerek, biz bu ittifakın belediyesi olacağız demedi. Cumhuriyet Halk Partisi'yle ayrı ayrı girdik. Daha sonra bizim önümüz kesildi. Cumhuriyet Halk Partisi de burada HDP'yle ittifak yaptı ve yerel seçimi aldı. Ama bundan sonra bugün için herhangi bir ittifak ya da seçim iş birliği yok ama yarının sahibi Allah, ne olacağını bilemeyiz"


Etiket: burhanettin kocamaz, iyi parti, 2024 seçimleri


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA