CHP’li Gülcan Kış Hatay’daki gözlemlerini Halk TV ekranlarında anlattı




Tarih: 17 Ağustos 2023 Perşembe 11:05

Seher Çoban

‘Sorel Dağıstanlı ile Gündem Özel’ programına Hatay İskenderun’dan canlı bağlantıyla katılan CHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Hatay’da yaptığı gözlemleri aktardı.

CHP Grup Başkanvekili ve Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal ve CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka'nın da yer aldığı CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirilen heyetle birlikte Hatay’a giden Kış, Halk TV ekranlarında muhabir Ferit Demir’in sorularını yanıtladı.

“Enkazdan çıkan tozları soluyan vatandaşlarımız risk altında”

"Yıkılan binaların asbest sorunu ne olacak sorusuna, sorusunu Kış şöyle yanıtladı; "Bina yıkımlarında ve enkaz çalışmalarının taşımalarında mutlak suretle ortaya çıkacak asbestin önlenebilir bir şekilde çalışma yapılması bekleniyor. Şu anda buradan çıkan tozları soluyan vatandaşlarımız ve bizler bile risk altındayız. Aslında her birimiz tarafından gerekli uyarılar yapılmış olmasına rağmen nedense iktidar bu konudaki çalışmaları görmezden ve duymazdan geliyor."

“Birkaç ay sonra çok başka şeyler konuşuyor olacağız”

Kış, Hatay’daki gözlemlerine şu sözlerle değindi; "Hatay, kaderine terk edilmiş durumda. 6 ay geçmiş. Neredeyse 7'inci aya gireceğiz. Vatandaşlar şunu söylüyor, 'Keşke depremde ölseydik.' Çünkü, bu insanlar depremde ölmedi. Şu an hissettiğimiz ciddi bir sıcaklık var. Burada hijyen koşulları yok. Suya erişim sorunu var. Elektriğe erişim sorunu var. Ve bunların tamamını çadır da ve konteynır da yaşıyorlar. Ciddi anlamda sağlık sorunlarıyla karşı karşıyalar”

Bölgeyi gezerken, çocukların, yaşlıların ve diğer vatandaşların ellerinde, yüzlerinde, ayaklarında yaralar çıktığına şahit olan Kış, halkın yaşadığı sağlık sorunlarına, "Çok net söyleyebilirim ki, birkaç ay sonra biz çok başka şeyler konuşuyor olacağız" diyerek dikkat çekti.

"Vatandaş bunu hak ediyor mu?"

Kış, bölgede öncelikle çökmüş olan eğitim, sağlık ve iş hayatıyla alakalı ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini ve bu çalışmaların kısa sürede hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Kış, “Okullar açılacak birkaç ay sonra. Çocuklar belirsizlik içerisinde. Kaygı içerisinde. Okul yok. Okula giderken nasıl gidip geleceğini bilmiyor. Bir kere çocuk okula gitmeyi unutmuş. Nasıl besleneceğinin mücadelesini veriyor. Abla ben açım diyor. Bunun ötesi var mı? Bu memleket bunu hak ediyor mu? Bu vatandaş bunu hak ediyor mu? " sözleriyle Hatay’ın yaralarının sarılması için atılması gereken adımlar hakkında konuştu.

Bir daha böyle bir felaket yaşanmaması temennisinde bulunan Kış, CHP milletvekilleri olarak genel merkez adına bölgede yaşanan sorunların sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.


Etiket: gülcan kış, chp mersin milletvekili, hatay deprem, burcu köksal, aylin nazlıaka


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA