Mersin’de yaşanan Elektrik kesintilerine açıklama




Tarih: 18 Ağustos 2023 Cuma 16:09

Gizem Tokkuzun

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin Şubesi 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Alkan Alkaya son günlerde Mersin’de yaşanan elektrik kesintilerine dair basın açıklaması yaptı.

Son dönemlerde sık yaşanan elektrik kesintilerinin tartışmalara sebep olması nedeniyle açıklama gerçekleştiren Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mersin Şubesi 13. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Alkan Alkaya, “Mevsim normallerinin üzerinde yaşanan hava sıcaklıkları nedeni ile elektrik kesintileri günlük hayatın akışını olumsuz etkilemektedir” dedi.

“Arz&talep dengesinin anlık sağlanması gerekir”

Dağıtım şebekelerinden arz edilen enerji miktarının üzerinde talep olduğundan kaynaklı elektrik kesintilerinin olduğunu belirten Alkaya, “Bu durum meslektaşlarımız ve bütün enerji sektörü çalışanları için fazla mesai, iş stresi ve sorumluluk ortaya çıkarmakla birlikte mühendislik özlük haklarında hak ettikleri iyileştirmenin olması zorunluluğunu göstermektedir. Elektrik Enerjisi talepleri karşılayacak şekilde depolanamadığı için dağıtımında arz&talep dengesinin anlık sağlanması gerekir” dedi.


Etiket: elektrik, mersin, göç, talep, arz


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA