Çelik: “Hükümetin düşük zam teklifini kabul etmiyoruz”




Tarih: 18 Ağustos 2023 Cuma 16:22

Seher Çoban

Memur-Sen, 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan basın açıklamasında Kamu İşveren Heyeti’nin kamuya sunduğu yetersiz teklifi kabul etmediklerini açıkladılar.

Memur-Sen Mersin İl Temsilciği toplantı salonunda Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Mersin 1 Nolu Şube Başkanı Abdulla Çelik, Memur-Sen olarak eş zamanlı yapılan basın açıklamasında, kamu işvereninin ayakları yere basan, kamu görevlilerinin sesini ve piyasanın gerçeklerini gören teklifini bir an önce duymak istediklerini dile getirdi.

“Kamu İşvereninin enflasyon öngörüleri tutmuyor”

Çelik, basın açıklamasında kamu işvereninin enflasyon öngörülerinin tutmadığını, enflasyona ezilen değil, enflasyonu ezen bir adım için refah payı uygulamasının artık şart olduğunu, “Onun için, sözü fazla dolaştırmadan, maliye söylemlerine sığınmadan, hazırladığımız gerçekçi ve rasyonel tekliflere kamu işvereninden gerçekçi revizeler bekliyor, memurun refahının yükseltilmesini istiyoruz” diyerek belirtti.

Memur-Sen olarak dile getirdikleri sorunlarla ilgili bir çözüm sunulmadığını Çelik şöyle açıklayarak, “Şeflerin, müdürlerin ücret skalası bozuldu, düzeltilsin dedik ses yok, mühendisler büyük projelerle ülkeye katkısının karşılığını alamıyor dedik ses yok, akademisyenler bilgisinin, fikrinin, akademik kariyerinin karşılığını alamıyor dedik ses yok, kamu personel sisteminin bütünlüğü bozuldu, bunu düzeltmenin en doğru yeri toplu sözleşme masasıdır dedik yine ses yok, refah payı dedik ses yok, en düşük memur maaşında hesap hatası var, düzeltinsin dedik ses yok, emekli maaşıyla ilgili feryatları dile getirdik ses yok, seyyanen yapılan zam emekliliğe yansıtılsın dedik yine ses yok, kira yardımı konusundaki teklifimiz, üstelik, siyasilerce ifade edilmesine rağmen o da yok” ifadelerine yer verdi.


Etiket: memursen mersin, abdulla çelik, memursen basın açıklaması


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA