Yaralı halde bulunan ’gökyüzünün aslanı’ tedavi altında alındı




Tarih: 22 Ağustos 2023 Salı 11:00

İHA

Sivas’ta sol kanadı kırık halde bulunan kızıl şahin, tedavi edilmek üzere Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

  Kent merkezinde antika alım satım işi yapan Tarık Ödül’ün arkadaşları tarafından, yaralı ve bitkin halde kızıl şahin bulundu. Arkadaşları sol kanadının kırık olduğu tespit edilen kızıl şahini Tarık Ödül’e verdi. Ödül, iş yerinde bir gece baktığı kızıl şahini, tedavisi yapılmak üzere Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti. 
 
  “Kanadı kırılmıştı ve uçamıyordu” 
  Tarık Ödül, kanadı kırık olan kızıl şahinin uçamadığından bahsederek, “Kızıl şahini arkadaşlarım bulmuş ve bana getirdiler. Ben de tedavisi için Sivas Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube ekiplerine teslim ettim. Kanadı kırılmıştı ve uçamıyordu. Biz bir gün besledik, et verdik ama yabani bir hayvan olduğu için bize saldırdı. Biz de besleyemediğimiz için ve yaralı olduğu için ekiplere teslim ettik. İnşallah tedavi edilir, sağlığına kavuşur ve uçar” dedi. 
                                    


Etiket: sivas kızıl şahin, sivas doğa koruma ve milli parklar şube müdürlüğü, yaralı kızıl şahin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA