Mersin Sup Race Kente Heyecan Kattı!




Tarih: 27 Ağustos 2023 Pazar 17:29

Hakimiyet Gazetesi-Emrah Birgül

Mersin’de ilk kez düzenlenen Mersin Sup Race hakkında gazetemize konuşan Mersin Sup Kurucusu Mehmetcan Özdemir, ’Bu, bizim için sadece bir başlangıçtı. Mutlaka devam edecek. İlerleyen süreçte bu sefer uzun mesafe yarış düşünüyoruz’ dedi.

Mersin Sup Race; Mersin Gençlik İl Spor Müdürlüğü, Silifke Belediyesi ve Mersin Sup'un iş birliğiyle ve Haute Boards ana sponsorluğunda Akkum Halk Plajı'nda gerçekleşti. Yarışmaya Kia Öztopraklar ve Ottobros gibi birçok kuruluş da destek verdi.

Demir: "Bu Etkinliğimizi Uluslararası Düzeye Taşımayı Amaçlıyoruz"

Ulusal düzeyde gerçekleştirilen kürek sörfü yarışına Ukrayna, Rusya, KKTC ve Makedonya'dan da yarışmacılar katıldı. Yarışma alanında konuşan Mersin Gençlik ve İl Spor Müdürü Ökkeş Demir, "Mersin bir spor kenti. Spor kültürümüz var. Bunu daha ileriye taşıyacağız. Bugün toplamda yarışmalara 200 yarışmacı katıldı. Bunlardan 120’si erkek, 80’i kadın. Kadınlar sekizerli yarışmacı olup 10 grupta, erkekler ise 10'arlı yarışmacı olup, 12 grupta yarıştılar. Yarışma mesafesi 400 metre olup, her gurubun birincileri finalist oldular. Bundan sonraki yıllarda bu etkinliğimizi uluslararası düzeye taşımayı amaçlıyoruz" dedi.

Altunok: "Türkiye'nin Her Bir Bölgesinden Hatta Yurt Dışından Da Misafirlerimiz Var"

Silifke Belediye Başkanı Sadık Altunok de Mersin'de ilk defa gerçekleştirilen yarışmaya ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını vurgulayarak; "Ben tabi bu arkadaşlara katılan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Türkiye'nin her bir bölgesinden hatta yurt dışından da misafirlerimiz var. Çok güzel bir etkinlik olacak. İlkini düzenlediğimiz bir festival. İnşallah bundan sonra daha da büyüterek, geliştirerek, misafirlerimizi çoğaltarak; Silifke'de denizimizin tanıtımına ve etkinliğine de hep katkı sunmaya çalışacağız" diye konuştu. 

Özdemir: "Beklediğimizin Üzerinde Bir Katılım Vardı"

Yarışma sonrası gazetemize değerlendirmelerde bulunan Mersin Sup Kurucusu Mehmet Can Özdemir ise organizasyona katkı sunanlara teşekkürlerini sunarak; "Mersin'de ilk defa düzenlendi. 22 grup oldu. 20'si yarı final, 2'si final turu olarak gerçekleştirildi. Mükemmel bir organizasyondu. Bizim için çok iyi geçti. Beklediğimizin üzerinde bir katılım vardı. Çok güzel geri dönüşler vardı. Türkiye çapında yapılan bir organizasyondu. 4 ülkeden de yarışmacılar vardı. Kadın ve erkeklerde birincilere ana sponsorumuz tarafından 26 bin TL değerinde board verildi. İkincilere 10 bin TL, üçüncülere de 5 bin TL hediye çeki verildi. Tabi yarış yarı finale kadar çok heyecanlıydı fakat nabızlar çok yükselmedi. Ancak yarı finalden sonra nabızlar aşırı yükseldi, heyecan seviyesi arttı. Final turunda 12 finalist erkek, 8 finalist kadın vardı. Totalde 420 civarı katılımcıyla gerçekleşti. Bu, bizim için sadece bir başlangıçtı. Mutlaka devam edecek. İlerleyen süreçte bu sefer uzun mesafe yarış düşünüyoruz" ifadelerine yer verdi.

Altunsoy: "1 Ekim'de Bodrum'dayız"

Yarışmanın ana sponsoru Haute Boards Yetkilisi Hakan Altunsoy da etkinlik alanında yarışmacıların heyecanına ortak oldu. Altunsoy, 1 Ekim'de Bodrum Sup Yarışı'na katılacaklarının bilgisini de paylaşarak, "1 Ekim'de yarışımız var. Şu anda da kadınların son grubu başlıyor. 1 Ekim'de Bodrum'dayız. Harika bir parti olacak" dedi.


Etiket: mersin sup, sup race, akkum, silifke


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA