Kayapınar Belediyesi’nden ‘coğrafyamı öğreniyorum’ etkinliği




Tarih: 29 Ağustos 2023 Salı 20:15

İHA

Diyarbakır’da Kayapınar Belediyesi’nce eğitim akademileri ve bilgievleri öğrencilerine yönelik “coğrafyamı öğreniyorum” etkinliği düzenlendi.

  Kayapınar Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü’ne bağlı eğitim akademileri ve bilgievlerindeki öğrencilerin Diyarbakır ve coğrafyasını yerinde görme ve tanıma imkânına sahip olmak amacıyla “coğrafyamı öğreniyorum” adlı gezi ve atölye etkinliği düzenledi. 
  Coğrafya branş öğretmenlerinin eşliğinde Çermik Şeyhan Dede Şelalesi, Silvan Malabadi Köprüsü ve Hevsel Bahçelerinin ardından bugün de Lice İlçesindeki tarihi Bırkleyn Mağaralarını ziyaret etti. 
  Burada Bırkleyn Mağaralarında tarihi hakkında bilgilendirilen öğrenciler, gezi sonrası Kayapınar Eğitim Akademisinde geçerek, buradaki atölyede Bırkleyn, Şeyhan dede Şelalesi, Malabadi Köprüsü ve Hevsel Bahçeleri'nin 3 boyutlu maketlerini yaptı. 
  Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Arif Karaman, proje ile eğitim akademileri ve bilgievlerinde adeta bir açık hava müzesi olan ve birçok tarihi arkeolojik alana sahip Diyarbakır’ı sınıf içerisinde teorik ve pratik bilgiler verilerek öğrencilerin aydınlatıldığını belirterek, “Daha sonra söz konusu yerlere geziler yaparak bunları sahada görmelerini temin ediyoruz. Ve ardından tekrar bir geri dönüşle 3 boyutlu maketlerini çıkarıyoruz. Kardeşlerimizin arkadaşlarımızın hafızasında bu yer ediniyor. Böylelikle yaşadıkları coğrafyayı öğrenmiş oluyorlar. Bunu uygulamada tatbik etmiş oluyorlar. Böylelikle yeni nesillere aktarmayı hedefliyoruz” dedi. 
                                   


Etiket: kayapınar belediyesi, coğrafyamı öğreniyorum etkinliği, çemik şeyhan dede şelalesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA