“Toplamda 5 bin metrekarelik bir inşaat alanı olacak”




Tarih: 31 Ağustos 2023 Perşembe 14:03

Gizem TOKKUZUN

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Fındıkpınarı Mahallesi’nde yapımı devam eden Fındıkpınarı Katlı Otopark ve Pazar Yeri inşaatını yerinde inceledi.

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mezitli ilçesine bağlı Fındıkpınarı Mahallesi’nde yapımı devam eden Fındıkpınarı Katlı Otopark ve Pazar Yeri inşaatını yerinde inceledi.

“Yoğun bir yapılaşma var”

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Tarık İrde, “Fındıkpınarı çok şirin bir yaylamız. Yaz nüfusunun kış nüfusuna göre çok yoğun olduğu bir bölge. Burada önemli sorunlardan bir tanesi otopark sorunu. Çünkü araçlar burada parklanma alanı bulamıyor. Yollar oldukça dar. Genişletme imkânımız da yok. Yoğun bir yapılaşma var. Bunun devamında da bağlantı sağlanan köyler var ve yoğun üretim köyleri; Tepeköy gibi. Dolayısıyla trafiği de çok yoğun bölgeler. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak buraya bu anlamda faydalı bir yatırım yapıyoruz. Zemin artı üç kat yani toplamda dört kat. 1600 metrekare bir alanımız üzerine kuruluyor ve toplamda da yaklaşık 5 bin metrekarelik bir inşaat alanı olacak” şeklinde konuştu.

“Kasım ayı gibi bitirmiş olacağız”

Başkan Seçer; yapılan alanın bölge halkının farklı ihtiyaçlarına da cevap vereceğini söyleyerek,  “Burayı sadece otopark olarak da kullanmayacağız. Vatandaşlarımıza açık bir toplantı alanı olacak. İsteyen burada düğününü, nişanını veya mevlidini yapabilir. Haftanın belli günleri de pazar yeri olarak kullanarak vatandaşlarımızın önemli bir ihtiyacını da karşılamış olacağız. Mayıs ayında başladık. Şu anda inşaatımızı yarıladık, yüzde 45’lik bir bölümünü tamamladık. Kasım ayı gibi de bitirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin büyükşehir belediyesi, vahap seçer, tarık irde


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA