MEÜ Deniz Canlıları Müzesi sergi için hazırlanıyor




Tarih: 1 Eylül 2023 Cuma 14:47

Gizem Tokkuzun

Mersin Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nde bulunan Deniz Canlıları Müzesi’nde bilimsel çalışmalar için gömülen deniz canlılarının iskeletleri sergiye çıkacak.

Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Su Ürünleri Fakültesi’ni ziyaret ederek Dekan Prof. Dr. Tahir Alp ve öğretim üyesi Prof. Dr. Deniz Ayas’tan sergi hakkında bilgi aldı.

“Deniz kültürünün kent kültürü içerisindeki katkısının artırılması çok önemli”

Ziyarette konuşan Yaşar, “Müzemizde Doğu Akdeniz’de dağılım gösteren balık, deniz memelileri, deniz kaplumbağaları, omurgasız türler gibi denizel türlerin koleksiyonu yer alıyor” dedi.

Müze bahçesinde de çok sayıda deniz memelileri ve deniz kaplumbağalarına ait örneklerin gömülü olarak bulunduğunu aktaran Yaşar, “Bu ürünlerin toprak altından çıkarılıp, müze materyali olarak sergilenebilecek hale getirilmesi, kent hayatında bu alandaki önemli bir boşluğu dolduracak ve müzemizin envanterini çeşitlendirecek. Yaşam boyu eğitim açısından bakıldığında, bir sahil kenti olan Mersin’imizde yaşayan insanların deniz yaşamı hakkında bilgilendirilmesi ve deniz kültürünün kent kültürü içerisindeki katkısının artırılması çok önemli” ifadelerine yer verdi.

2021 yılında sahile vuran fin balinasının iskeleti de Deniz Canlıları Müzesi’nde sergilenecek.


Etiket: mersin üniversitesi, meü su ürünleri fakültesi, erol yaşar, tahir alp deniz ayas, deniz canlıları müzesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA