Koral Ömür: “1 Eylül Dünya Barış Günümüz kutlu olsun”




Tarih: 2 Eylül 2023 Cumartesi 14:23

Seher Çoban

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Koral Ömür, ‘1 Eylül Dünya Barış Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Dünya Barış Günü, her yıl 1 Eylül tarihinde küresel bazda kutlanıyor. Dünya Barış günü, Almanya'nın 1939 yılında Polonya'yı işgal ederek İkinci Dünya Savaşı’nı başlattığı tarihi unutmamak ve barışın önemini hatırlamak için 1 Eylül günü ilan edildi. Bu kapsamda dünyanın her yerinde bugüne özel mesajlar yayınlanırken, Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Koral Ömür de mesajında; “Her toplumun ve her insanın en temel ihtiyacı barış içindeki bir dünyada yaşamaktır. Barış, toplumsal huzurun en önemli yapı taşıdır. Başta insanlar olmak üzere tüm canlıların daha yaşanılası, daha güvenli ve daha anlamlı bir hayata sahip olmalarının tek yolu, barış dolu bir dünyanın tesis edilmesidir” ifadelerine yer verdi.

Mesajının devamda Ömür, şu sözleri kullandı: “Günümüzde dünyanın küreselleşmesi toplumlar arasındaki fiziksel ve kültürel mesafeyi kısaltmakla kalmayıp bugünlerimizde bizleri adeta tek çatı altında yaşamaya mecbur kılmıştır.  Her ülke, her toplum, her insan birbirine dünden daha yakın bir pozisyonda bulunmaktadır. Aramızdaki mesafe yarın daha da çok kısalacaktır. Barış dolu bir dünyaya yarın bugünden daha da çok ihtiyaç duyacağız. Fikirleriyle ve güçlü öngörüleriyle yolumuzu her konuda aydınlatan Atamız Gazi Mustafa Kemal Atatürk dünyanın küreselleşeceğini yıllar öncesinden görmüş ve tüm dünyaya “Yurtta sulh, cihanda sulh!” sözünü armağan etmiştir. Barışın öneminin farkındalığına sahip olduğumuz bir dünya için 1 Eylül Dünya Barış Günümüz kutlu olsun.”


Etiket: dünya barış günü, koral ömür, mesaj


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA