Başarır’dan Yeni Adli Yıl Mesajı




Tarih: 2 Eylül 2023 Cumartesi 15:02

Sercan Özdemir

Mersin Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili ve CHP Grup başkanvekili Ali Mahir Başarır, yeni adli yıl açılış sebebi mesajı yayınladı.

Yeni adli yılın başlangıcı dolayısıyla mesajlar yayınlanmaya devam ederken bir mesaj da CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır'dan geldi. "Çağdaş demokrasinin olmazsa olmazı hukuk devleti ilkesidir" sözüne dikkat çeken Başarır, "Devlet anlayışının hukuksal çerçevede kalması ve her ne pahasına olursa olsun hukuka bağlı kalması toplumsal düzenin sağlanması bakımından oldukça önem arz etmektedir" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetin en önemli kavramının bağımsız yargı olduğunu belirten Başarır, "Hukukun üstünlüğü, yasama ve yürütmenin bağımsız yargı tarafından denetimini sağlamakla beraber temel hak ve özgürlüklerinin teminatını oluşturur.Hukukun üstünlüğü, ülkeyi yöneten siyasi iktidarın keyfi tutumlarını engellemekle birlikte saydam yönetim anlayışını sağlar. Cumhuriyetimizin en önemli ve temel kurumlarından olan bağımsız yargıya yapılan her türlü müdahale, toplum düzenini ortadan kalkmasına sebebiyet verir.Hukukun üstünlüğü ilkesi, insanların yaşamında son derce önemli bir haldeyken ne yazık ki ülkemizdeki mevcut siyasi iktidarın yargı bağımsızlığını etkileyecek tutumlar içerinde yer alması, toplumda telafisi mümkün olmayan derin yaralar açmaktadır” ifadelerine yer verdi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA