Mersin Valiliği yardımların satışıyla ilgili basın açıklaması yaptı




Tarih: 4 Eylül 2023 Pazartesi 09:03

Berna Uslu

Mersin Valiliği, 6 Şubat depremi sonrasında toplanan yardımların 1 Eylül tarihinde internet üzerinden satışa sunulmasıyla alakalı alınan ihbar üzerine Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldığını kamuoyuna duyurdu.

Valilik, soruşturma kapsamında şüpheli olarak gözaltına alınan ve adli makamlara sevk edilen D.K, S.T. ve A.K isimli şahıslar adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığını, U.T. isimli şahıs tutuklanarak Tarsus Cezaevine gönderildiğini açıkladı.

Valilik depremlerle ilgili yapılan söz konusu yardımların, depremin yaşandığı 11 ildeki lojistik depolarının dolmasından dolayı, Mersin’deki kamu kurum ve kuruluşlara ait depolara sevk edilmesi kapsamında 25 Ağustos tarihinde Tarsus Belediyesi’ne teslim edildiğini belirtti.

Yaşanan 6 Şubat depremi sonrasında, yurt dışında toplanan ve deniz yoluyla farklı tarihlerde Mersin Limanı’na gönderilen ayni yardımların, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı koordinasyonunda Mersin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından, depremin yaşandığı 11 ildeki lojistik depolarına aktarıldığı ifade edildi.

Konuya ilişkin idari tahkikat da başlatıldığı yapılan basın açıklamasında duyuruldu.


Etiket: mersin valiliği, mersin deprem yardımları, ali hamza pehlivan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA