MTSO Gümrük Müşavirliği Hizmetleri Meslek Komitesi sektör toplantısı yaptı




Tarih: 5 Eylül 2023 Salı 12:52

Sercan Özdemir

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 18 No’lu Gümrük Müşavirliği Hizmetleri Meslek Komitesi, MTSO’da sektör toplantısını gerçekleştirdi.

MTSO’da yapılan toplantıda, sorular tespit edilip değerlendirilirken, sektörün geleceği ve mesleğin sürdürülebilirliği üzerine konuşuldu.

Çakır, Mersin’in dış ticarete yönelik sorunlarını öncelediklerini belirtti

Sektörel sorunların değerlendirildiği toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Meclis Başkanı Hamit İzol ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar’da katıldı.

Göreve geldiklerinde liman kenti olan Mersin’in dış ticarete yönelik sorunlarını çözmeyi öncelediklerini belirten MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, bunun için sektör paydaşlarıyla yaptıkları toplantı ve ardından MIP yetkilileriyle görüşmeleri hakkında bilgi paylaştı.

Çakır, önümüzdeki süreçte sektörlerin birleşmesi ve küme mantığı ile hareket ederek güçlenmesi yönündeki çalışmalara yoğunlaşacaklarını söyleyerek, iyi bir çalıştay geçmesini diledi.

MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, “Ancak sorunları ilgili kurumlara, TOBB’a ve ilgili bakanlıklara taşıyarak takipçisi oluruz. Bundan şüpheniz olmasın” dedi.

Açılış konuşmaları sonrası başlayan toplantıda söz alan katılımcılar tek tek sorunları sıraladı. Liman ile gümrük ve acentelerle yaşanan sorunlar öne çıkarken Mersin Ana Konteyner Limanı yatırımına başlanmasının gerekliliği ve önemine dikkat çekildi.

18 No’lu Komite Başkanı Serhan Koylan’ın modere ettiği toplantı divanında Komite Meclis Üyeleri Cengizhan Küçükgerger, Zeki Şan ve Komite Üyesi İbrahim Ateş ile Gümrük Müşaviri Ayla Harp yer aldı.


Etiket: mtso gümrük müşavirleri komitesi, mtso, hakan sefa çakır, hamit izol, mustafa özdamar, serhan koylan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA