Tarsus Belediyesi deprem yardımlarıyla ilgili basın açıklaması yaptı




Tarih: 8 Eylül 2023 Cuma 13:06

Berna Uslu

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı’nın 7 Eylül tarihli açıklamasında, 6 Şubat depreminde yurt dışından Mersin Limanı’na gelerek, Tarsus Belediyesi’ne ait depolarda toplara aktarımı yapılan yardımların internet üzerinden satışa çıkmasıyla alakalı söylediği ithamlara ilişkin ve söz konusu olaya dair Tarsus Belediyesi basın açıklaması yaptı.

1 Eylül tarihi itibariyle Tarsus Belediyesine ait depolara toplanan ürünlerin internet üzerinden satışı ile ilgili Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada üç kişi gözaltına alınmış, soruşturma sonucunda bir kişi tutuklanırken iki kişi kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Konu ile ilgili Mersin Valiliği ve Tarsus Belediyesi’nden resmi açıklama yapılmıştı. Bunun üzerine İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı’nın, belediyeyi itham ederek sarf ettiği sözler üzerine Tarsus Belediyesi resmi belgeleri yayınladı.

“Deprem gerçeği üzerinden rant elde edilmeye çalışılıyor”

Mersin Valiliği ve Tarsus Belediyesi tarafından resmi olarak açıklama yapılması ve canlı olarak kamuoyuna açık yapılan Tarsus Belediyesi Meclis toplantılarında Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan tarafından da tüm detaylarıyla aktarmasına karşın konunun siyasi parti temsilcilerince suistimal edildiğini ifade eden Tarsus Belediyesi, “Deprem gerçeği üzerinden siyasi rant elde edilmeye çalışıldığı, Tarsus Belediyesi üzerinden siyaset yapma ve popüler olma gayretlerine girişildiği gözlemlenmektedir” açıklamasında bulundu.

İYİ Parti Tarsus İlçe Başkanı’nın ‘’Namus, haysiyet, şeref yoksunluğuna batmış bir irade’’, “Namus, haysiyet, şeref yoksunluğuna batmış bir iradeye el çektirilmelidir’’ ve ‘’Şeref ve namus yoksunu; haysiyetsiz yönetici’’ söylemlerine ilişkin Tarsus Belediyesi, belediyedeki mevcut yönetimi iktidar yapmış 96 bin seçmenin verdiği özgür iradesini böldüğünü, ayrıştırdığını ve ötekileştirdiğini ifade ederek hukuki hazırlıklara başladıklarını açıkladı.

Tarsus Belediyesi yapılan açıklamada, “Bu yönetici apartman yöneticisi değil ise, Tarsus halkının demokratik oylarıyla seçilmiş bir Belediye Başkanı ile Tarsus halkını ‘96.000 insanın iradesi’ olarak bölücü ve tehlikeli siyasi emellerine bir son verip, halkın belediyesi ve yönetim iradesine ‘namus, haysiyet, şeref yoksunluğuna batmış bir iradeye el çektirilmelidir’ gibi antidemokratik, ‘ispiyon ve şikayet’ temelli,  tecrübesizliğinin ve cehaletin verdiği özgüvenle ‘akılla mantıkla bağdaşmayacak’ ve en üzücüsü de temsil ettiği İYİ PARTİ seçmenini zor duruma düşüren bu şahıs acilen istifa etmeli/ettirilmelidir” ifadelerine yer verdi.

“Tarsus Halkı’nın vicdanına havale ediyor, gerçekleri belgeleriyle açıklamaya devam ediyoruz”

Tarsus Belediyesi, Bu tablodan mutlu olmayan ve yangından mal kaçırma politikasıyla ‘’rol çalmaya’’ kalkan basiretsiz yöneticilerin boylarını aşan açıklamaları ve bu açıklamaların alkışlayıcıları, Tarsus Belediyesi iradesini de idaresinin yönetim tercihlerini de içlerine sindirmek zorundadırlar!

Tarsus, çeyrek asırlık yolsuzluk iddialarının, karanlık ikili ilişkilerin, ahbap-çavuş ilişkileriyle koskoca bir kentin karanlığa gömülüşüne dur demiştir. Dün masada oturanların bugün karşı masadan söz söyleme sanatı, Tarsus Belediyesi’yle anılmayacak, siyaseten ise ‘’ahlakla’’ bağdaştırılamayacak bir sanatı tanımlamaktadır. 2024 Yerel Seçimleri yaklaşırken, siyaset düşünen ve siyaset macerasını Tarsus Belediyesi üzerinden rant elde etmekle temellendiren tecrübesiz kimselerin amaç, niyet ve emellerini ‘Çamur at izi kalsın ahlaksızlığı’ ile açıklıyor, Tarsus Belediyesi ile onun namuslu çalışanlarını lekelemek isteyen ‘namus, şeref ve haysiyet yoksunu’ kişileri Tarsus Halkı’nın vicdanına havale ediyor, gerçekleri belgeleriyle açıklamaya devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.


Etiket: tarsus belediyesi basın açıklaması, tarsus deprem yardımları, mersin valiliği, haluk bozdoğan, iyi parti tarsus ilçe başkanlığı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA