Soma Belediyesi, çiftçilere destek veriyor




Tarih: 10 Eylül 2023 Pazar 15:53

İHA

Soma Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, mücavir alan içerisinde yer alan tarımsal arazilerde ıslah çalışmalarına katkı sağlamak, tarlaları daha verimli hale dönüştürebilmek için taş toplama makinesiyle çiftçilerin yardımına koşuyor.

  Taş nedeniyle düzgün işlenemeyen arazilerin taş toplama makinesi ile taşlarından temizlenip, işlenebilir duruma getirilmesi ile bu tarlalarda verim artışı sağlanarak üretime ve ekonomiye katkı sağlanıyor. Taşları toplanan tarlalarda toprağın işlenmesi kolaylaşırken, toprak işleme ekipmanlarının aşınması da en aza iniyor. Ayrıca toplanan taşlar arazi yollarına serilerek tarla yollarının da ıslahı sağlanmakla birlikte kaynak israfını önleyerek tasarruf sağlıyor. Soma Belediyesi olarak verimli tarım için çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini belirten Belediye Başkanı Ali Tulup, "Tarımsal arazilerimizin kolay işlenebilir ve verimli hale getirilerek, çiftçilerimizin daha fazla kazanç elde etmiş olmalarını sağlamanın mutluluğunu yaşıyoruz" ifadelerini kullandı. 
                                


Etiket: soma belediyesi, taş toplama makinesi, ali tulup


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA