“Mersin bunu hak ediyor”




Tarih: 12 Eylül 2023 Salı 14:22

Berna Uslu

Mersin Bizim Platformu ile Mersin Turizm İşletmecileri Derneği iş birliğinde düzenlenen ‘Mersin Turizm ve Kültür Çalıştayı’ ile Mersinli turizmciler bir araya geldi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı ve Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol, turizm sektörünün değerini bilerek hareket edilmesi gerektiğini ifade etti.

“Turizm, döviz kazandıran, istihdam yaratan katma değerli bir sektör”

İzol, “Turizm, döviz kazandıran, istihdam yaratan katma değerli bir sektör. Gelişmek için yöneticilerimizin, müdürlerimizin, tüm kesimlerin turizmi öğrenmesi önemli. Birlikte beraber hareket etmeyi öğrenmeliyiz. Daha önce birlikte hareket etmeyi öğrenseydik bugün limanı, marinayı Mersinliler olarak biz işletiyor olacaktık. Bugün artık birlikte hareket etmeyi öğrendik ve hep birlikte Kargıcık’ta turizmi geliştirmek için adım attık” dedi.

Mersin’de 4 bine yakın nitelikli yatak varken yalnızca Kargıcık’ta 3 bin tam nitelikli yatak olduğunu söyleyen İzol, “Uluslararası yatırıma da hazır bir alan. Bu nedenle uluslararası yatırımı da buraya çekmeliyiz. Mersin bunu hak ediyor” ifadelerine yer verdi.

Mersin Bizim Platformu üyesi olarak çalıştaya katıldığını ifade eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Levent Uysal, ‘Gülümseyen Mersin’ mottosu ile hareket edip kent ekonomisi için önemli sektörleri geliştirmek adına yola çıktıklarını aktardı.

Uysal, “Toplamda düzenleyeceğimiz 7 çalıştayın 4’üncsünde bir aradayız. Amacımız sektörel bazda eksikleri tespit edip talepleri ve çözüm önerilerimizi hazırlamak. Bu sorunların çözümü için birlikte yurtiçi ve yurtdışında kimlerle temasa geçebiliriz kimlerden fayda sağlayıp Mersin’i geliştirebiliriz” açıklamasında bulundu.

Çalıştay, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı ve Mersin Turizm İşletmecileri Derneği (MERTİD) Yönetim Kurulu Başkanı Hamit İzol ile Milletvekili Levent Uysal’ın moderatörlüğünde gerçekleşti.


Etiket: mtso, turizm, döviz, yabancı turist


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA