Mersin Lojistik Çalıştay’ında, sorunlar masaya yatırıldı




Tarih: 13 Eylül 2023 Çarşamba 11:01

Berna Uslu

Mersin’de, birden fazla çalıştay yapan Mersin Bizim Platformu, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) toplantı salonunda 5’nci çalıştayı olan ‘Mersin Lojistik Çalıştay’nı düzenledi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Levent Uysal başkanlığında gerçekleşen çalıştayda, Mersin’de Ana Koyteyner Limanı ile Lojistik Merkezi yapılmaması zorunluluğu üzerinde duruldu.

“Bir yol haritası olacak”

Mevcut limanda yaşanan sıkıntıların sıralanıp, Taşucu Otoyol Projesi’nin tamamlanmasının gerekliliğine değinilen çalıştayda, kentin bekleyen lojistik yatırımları ve yatırımlara neden ihtiyaç duyulduğu gibi konular üzerine duruldu.

MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İstiklal Koçyiğit, kurduğu platformla siyaset üstü bir mantıkla kent ekonomisinin gelişimi için hareket eden Uysal’a teşekkür ederek, “Bu çalıştayın sonuç raporları sadece Sayın vekile değil, tüm vekillere konuyu Ankara’da takip etmeleri için bir yol haritası olacaktır” dedi.

“Güçlü yönlerimizi daha ileri taşımak istiyoruz”

Uysal, Mersin Bizim Platformunun gönüllülük esasıyla kurulduğunu belirterek, “İlk günden beri Mersin’in güçlü olduğu sektörler için ne yapabiliriz nasıl destek olabiliriz, buradaki sorunları nasıl çözüp güçlü yönleri nasıl daha ileri taşıyabiliriz diye çalıştaylar düzenliyoruz. Ardından burada çıkan sonuçları akademisyenlerle değerlendirip raporlaştırıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Uysal, “Burada çıkacak konular üzerinde ev ödevi istiyoruz. Bunu çalışıp sizlerle birlikte Ankara’da sorunları birlikte çözecek adımlar atmak ya da güçlü yönlerimizi daha ileri taşımak istiyoruz” açıklamasında bulundu.

MHP Mersin Milletvekili  Levent Uysal’ın MTSO Yönetim Kurulu Üyesi İstiklal Koçyiğit ile birlikte modere ettiği Lojistik Çalıştayı’na MTSO Meclis Başkan Yardımcısı Ahmet Aktaş, Mersin Nakliyeciler Derneği Başkanı Mehmet Bozkurt, MTSO Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı İsmail Yavuz Özgüven ile sektör temsilcileri katıldı.


Etiket: mhp, chp, mersin limanı, mersin ekonomi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA