“Türkiye’nin ve dünyanın sektör liderlerini buraya getireceğiz”




Tarih: 13 Eylül 2023 Çarşamba 11:38

Berna Uslu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) 39 No’lu Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi, sektördeki sorunların aşılması adına atılabilecek adımlar ‘Burada Herkes Kazanır’ semineri düzenledi.

Seminerde artan emlak satış ve kira bedelleri karşısında dar ve orta gelirli vatandaşın rahatlatılabilmesi adına sosyal konut projelerine ağırlık verilmesinin önemine dikkat çekildi.

“Sosyal konut talebinin artacağı görülüyor”

Yaşanan sorunların sebepleri tespit edilerek bu sorunların çözümü için öneriler paylaşıldı. Düşen alım gücüne karşın artan emlak satış ve kira bedellerinin sektöre etkileri değerlendirildi.

39 No’lu Emlak Destek Faaliyetleri Meslek Komitesi Başkanı Ümit Mete, “Bugüne kadar verdiğiniz destekler için teşekkür ediyorum. Buradan bildirmek istiyorum ki 9 Mart 2024’te Mersin’de 1. Gayrimenkul Zirvesi’ni düzenleyeceğiz. Türkiye’nin ve dünyanın sektör liderlerini buraya getireceğiz” ifadelerini kullanırken, Mersin Milletvekili Gülcan Kış ise emlak sektörüne yönelik Mecliste yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Mersin’in emlak sektörüne yönelik rakamsal verilerini paylaşan Bucuge, “Oda olarak bu verileri incelediğimizde görüyoruz ki insanlar yaşanan deprem sonrası yüksek katlı evlerinde kendisini güvende hissetmediği için yeni konut arıyor ancak yüksek rakamlar nedeniyle ulaşamıyor. Artan evlilik ve boşanma rakamları da konuta ihtiyacı artırıyor. Ancak halk barınma ihtiyacını uygun rakamlarla karşılayamadığından talep olsa da bu talebine yanıt bulamıyor. Bu durum da belirttiğimiz üzere önümüzdeki süreçte sosyal konuta talebin artacağını gösteriyor” dedi. 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Vahap Seçer, “Kentimizde konut sorunu yok. Lüks konut, orta ve orta üstü çok sayıda ev var. Mersin’deki sorun yeterli sosyal konut bulunmaması. Önümüzdeki süreçte yeniden göreve gelmem halinde hedefimiz sosyal konut üreterek bunları kiraya vermek. Yerel yönetimler sadece konut yapıp satmaz. Kiraya da verebilir. Konutları kiraya vererek halkı rahatlatmak istiyoruz. Çalışmalarımızı da bu yönde sürdürüyoruz” açıklamasında bulundu.

Seçer, “Mevcut durumdaki fiyat artışlarının suni olduğunu düşünüyorum. Aynı yeri bir kişi 10 birime satıyorsa diğeri 30 birime satıyor. Sorunun çözümü için sektörde yasal düzenlemeye gidilmesi gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cem Bucuge, Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Sinan Canpolat ve sektör temsilcileri de seminere katıldı.


Etiket: emlak, kira bedeli, konut, kiracı, ev sahibi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA