18 ton ürünün dağıtımı yapıldı




Tarih: 16 Eylül 2023 Cumartesi 11:40

Seher ÇOBAN

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma, Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projeleri kapsamında düzenlenen malzeme dağıtım programına katıldı.

Organik tarımın yaygınlaştırılması projesi kapsamında “Akdeniz’de Kadınlar Organik Yeşillik Üretiyor Projesi” ve “Yeşil Altın Avokado Organikle Değer Kazanıyor Projesi” kapsamında 13 üretici avokado, 5 üretici ise yaprağı yenen bitkiler (Marul, maydanoz, dereotu, gambilya, ıspanak, yeşil soğan ve sarımsak) yetiştirmektedir. Projeye dahil olan üreticilerimize organik tarımda kullanılan kaolin kili, kalsiyum sülfat, hümik asit gibi bitki gelişimine katkı sağlayan elementler ve çay ağacı yağı, portakal yağı gibi bitki koruma görevi yapan toplam 18 ton ürünün dağıtımı gerçekleştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleriyle hayata geçirilen projeler kapsamında, 2023 yılında Değer Zincirinin Geliştirilmesine Yönelik Bireysel Yatırımların Desteklenmesi programı ile 83 adet Basınçlı Su Tankeri destek kapsamında %70lik hibe ile çiftçilerimize sertifikaları ve su tankerleri teslim edildi. Akdeniz meyve sineğiyle mücadele kapsamında ise 100.000 adet siyah torba dağıtımı gerçekleştirildi.

Adana Milletvekili Abdullah Doğru, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Metin Türker, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Vekili Dr. Ersin Dilber, Mersin İl Tarım ve Orman Müdürü Arif Abalı, AKİB Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçılar Başkanı Ferhat Gürüz, Ulusal Turunçgil Konseyi Başkanı Kemal Kaçmaz’da programa katıldı.


Etiket: mersin valiliği, ali Hamza pehlivan, mersin tarım


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA