700 bin kilo ürün elde edildi




Tarih: 16 Eylül 2023 Cumartesi 11:51

Sercan ÖZDEMİR

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın sosyal sorumluluk projelerinden biri olarak başlattığı, Tarsus Belediyesi Şelale Mevkiinde bulunan Engelsiz Tarım Alanı projesi Tarsus Engelliler Platformu’na bağlı engelli bireylerin tarımsal faaliyetlere katılımını sağlıyor.

Engelsiz Tarım Alanı projesiyle, ata ve yerli tohumlardan yetiştirilen patlıcan, salatalık, domates, biber ve fasulye gibi ürünler, engelli vatandaşlar tarafından özenle toplandı ve 700 bin kilo ürün elde edildi.

Tarsus Engelliler Platformu Başkanı Dursun Arslan, “Engelsiz Tarım Alanı, bizlerin tarımsal faaliyetlere katılmasını ve topluma daha fazla entegre olmalarını sağlayan önemli bir adımdır. Bugün burada, patlıcan, salatalık, domates, biber ve fasulye gibi ürünlerin hasadını gerçekleştirerek 700 bin ürün elde ettik. Bu sadece bir tarımsal başarı değil, aynı zamanda bizlerin toplumun bir parçası olduğunu gösteren bir işarettir. Bu proje için Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Ali Çelik, “Tarsus Belediyesi tarafından yürütülen Engelsiz Tarım Alanı projesinin engelli bireyler üzerindeki olumlu etkilerini paylaşmak ve bu projenin önemini vurgulamak istiyorum. Bu projede yer aldığımız için gurur duyuyor ve bu fırsatı değerlendiriyoruz. Engelsiz Tarım Alanı, bizler için sadece tarım ürünleri yetiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda birçok açıdan hayatımızı olumlu yönde etkiliyor. Belediye Başkanımıza bizlere verdiği fırsat için çok teşekkür ederiz. " ifadelerini kullandı.


Etiket: mersin tarsus belediyesi, dursun arslan, mersin tarım


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA