“İsraf edecek kaynağımız, zamanımız ve insan gücümüz yok”




Tarih: 21 Eylül 2023 Perşembe 15:05

Berna Uslu

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nda (MTSO) üyelerinin iş verimini artırmak ve bu alanda verilen destekleri tanıtmak adına ‘Yalın Dönüşüm Desteği ve Model Fabrika Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı’ düzenlendi.

İmalat sanayinin yalın dönüşüm yoluyla verimlilik artışına katkı sağlamak amacıyla Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü ile KOSGEB iş birliğinde geliştirilen Yalın Dönüşüm Desteği ve Model Fabrika Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı’nda, uygulama hakkında bilgi verilirken, Mersin’de kurulan model fabrikadan yola çıkarak model fabrikalarda gerçekleştirilen yalın dönüşüm uygulamaları tanıtıldı.

“Her türlü israfı önleyecek dönüşümler uygulamalı gösteriliyor”

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’nde küçük, orta ve büyük ölçekli firmaların, start-up’ların verimlilik, yenilik ve dijitalleşme kapasitelerini destekleyecek, üretim süreçlerinde her türlü israfı önleyecek dönüşümlerin uygulamalı gösterildiğini aktardı.

Çakır, “SCADA sitemi ile dijitalleşmenin adımları anlatılıp uygulamalı olarak gösteriliyor. 5-S ve 6-S denilen Sigma eğitimleri, Kanban ile Kaizen sistemlerinin uygulamaları ve yalın üretim eğitim ve kurguları anlatılıyor” ifadelerine yer verdi.

Mersin Model Fabrika ve Yenilik Merkezi’nin, Mersin’in ve Mersin ekonomisinin dijital dönüşümünün yenilikçi bakış açısının ve verimlilik esaslı üretim vizyonunun en büyük destekçisi olmaya devam edeceğini dile getiren Çakır, “Çukurova Kalkınma Ajansı destekleriyle başlayan yalın eğitim destekleri, KOSGEB Yalın Dönüşüm destekleriyle sürmektedir. İsraf edecek kaynağımız, zamanımız ve insan gücümüz yok. Bu anlamda tüm firmalarımızı bu desteklerden yararlanmaya ve işletmelerinde yalın üretim mantığını yakalamaya davet ediyorum” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdür Yardımcısı Hülya Öztoprak Yılmaz, Mersin Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül, KOSGEB Mersin Müdürü Danyal Peker, Mersin Model Fabrika Direktör Yardımcısı Bahattin Aslan ile sanayiciler toplantıya katıldı.


Etiket: mersin, değişim, dönüşüm, sanayi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA