‘Mersin Aile Çalıştayı’ gerçekleştirildi




Tarih: 22 Eylül 2023 Cuma 16:27

Seher Çoban

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan’ın katılımıyla, Mersin Valiliği himayesinde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda ‘Mersin Aile Çalıştayı’ gerçekleşti.

Aile konusunun, yarınlarımız için, toplumumuzun geleceği için, ülkemizin geleceği ve dünyamızın geleceği için çok önemli bir konu olduğunu ifade eden Pehlivan, “Aile ayakta ise toplum ayaktadır. Aile ayakta ise ülke ayaktadır. Aile ayakta ise dünya ayaktadır” dedi.

“Neticesinde ihtiyaç duyulan alanlarda gerekli yasal düzenlemeler de yapılacaktır”

Ailenin çevreyle uyumu, çağın gerektirdiği teknolojiyi, dijitalleşme ve benzeri konularla ilgili iletişim düzeyi ve bunun yönetilmesi de Bakanlık tarafından takip edilen hususlar arasında yer aldığını aktaran Pehlivan, “Bu ve benzeri konuların hepsi üzerinde çalışmak, kafa yormak ve bunların tatbik edilmesi önem arz etmektedir. Bugün olduğu gibi çalıştaylar tanzim ederek ve nihayetinde ülkemiz genelinde tertiplenecek olan şuralar neticesinde ihtiyaç duyulan alanlarda gerekli yasal düzenlemeler de yapılacaktır” ifadelerine yer verdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın gerçekleştirmekte olduğu çalışma ve faaliyetle kapsamında, ülkedeki sosyal sorunların tespiti ve çözümü ile ailenin korunması, güçlendirilmesi ve sosyal refahının artırılması yönündeki çalışmalara katkıda bulunulması amacıyla üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerinin derlendiği Mersin Aile Çalıştayında, “Aile, Eşitlik ve Adalet”, “Aile, Sosyal Kalkınma ve Refah”, “Aile, Hayat Boyu Gelişim ve Öğrenme”, “Aile, Çevre ve İklim”, “Aile, Teknoloji ve Dijitalleşme”, “Aile Odaklı Sosyal Hizmetler” konuları ele alındı.

Vali Yardımcısı Kadir Okatan, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, Toroslar Belediye Başkan Yardımcısı Şeyda Gülden ve ilgili kurum ve kuruluşlardan, STK’lardan çok sayıda katılımcı çalıştayda yer aldı.


Etiket: mersin, yasal düzenleme, toplum, vali


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA