Erzincan’da Arap tavşanı görüntülendi




Tarih: 24 Eylül 2023 Pazar 12:00

İHA

Erzincan merkeze bağlı Kalecik köyünde Dünya Doğa ve Doğal Kaynakları Koruma Birliği’nin (IUCN) ’kırmızı’ listesinde bulunan kanguru faresine benzerliği nedeniyle karıştırılan Arap tavşanı, gece saatlerinde yöre halkı tarafından görüntülendi.

Kalecik köyünün yaylasından otomobille inen bir vatandaş aracın ışığına gelen kanguru faresini fark etti. İlk başta korkarak gördüğü hayvana yaklaşan vatandaş ve yanındaki arkadaşı, tehlikeli olmadığını görünce daha yakından cep telefonlarıyla fotoğrafını çektiler. 

Su içmeyerek doğada kalabilen ender hayvanlardan kanguru faresi, dünyanın en ilginç 19 hayvanından biri olarak kabul ediliyor. Arap tavşanı ise Orta Anadolu Bölgesi ve Batı Anadolu Bölgesi ovaları ile Doğu Anadolu'nun yayla ve steplerinde görülüyor. 


Etiket: otomobil, hayvan, fotoğraf


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA