DİNÇER: “VATANDAŞ MUTLU DEĞİL”




Tarih: 26 Eylül 2023 Salı 16:11

Berna Uslu

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Talat Dinçer, katıldığı televizyon programında gündem hakkında değerlendirmede bulundu. Mersin’in en ucuz kira şehri olduğu zamanlara vurgu yapan CHP Mersin Milletvekili Talat Dinçer, “İnşaat sektörümüzde önü alınamayan bir hız vardı. Sığınmacılardan geldikten sonra sonra ise kiralar 2 katına çıktı” şeklinde konuştu.

Göçmenlerden sonra artan kira fiyatlarına dikkat çeken CHP Mersin Miletvekili Talat Dinçer, "Geldikleri andan itibaren sermaye kuruldu dediler. Yanlış merdiven altı şirketler kurarak, vergisiz işler de bulundular. Geçmişe baktığınızda Mersin en ucuz kira şehirlerinden biriydi. Mersin'in zamanında konuk fazlası olan bir şehirdi. İnşaat sektörümüzde önü alınamayan bir hız vardı. Sığınmacılardan sonra ise kiralar 2 katına çıktı. Lüks yerleri geçiyorum, normal mahallelerde bile 10 binin altında kira verilen yerler kalmadı" diye konuştu.

“ANLAŞMA SAĞLANMALI”

Suriye ile görüşülmeli diyen  Dinçer, "Çoğu sığınmacının Suriye'den geldiğini ve Suriye'yle görüşmeden karara varılmamalı. Hükümet şu an yavaş yavaş güvenli bölgelere gönderceğiz diyor fakat hangi birini yollayacak. Burada yapılması gereken asıl durum, iki ülke arasında irtibat kurularak anlaşmaya sağlanmasıdır. Yapılması gereken anlaşma sonrası hızlıca vatandaşları oraya yönlendirmekti." Vatandaşların mutlu olmadığını söyleyen CHP Mersin Milletvekili Dinçer, "Artık ekonomik koşul o kadar düştü ki, insanlar evlatlarına 1 kilo et alamıyor. Kırtasiye malzemesi eksik kalıyor ya da alamıyor. Artık gülmeyi unuttular" dedi.


Etiket: dinçer, milet, mutsuz


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA