Enerji Bakanı, Akkuyu Nükleer Santral İnşaatını İncelemek İçin Sahada




Tarih: 27 Eylül 2023 Çarşamba 17:27

Gizem TOKKUZUN

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dr. Alparslan Bayraktar, Vali Ali Hamza Pehlivan ve Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom Başkanı Aleksey Lihaçev ile birlikte Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat alanını ziyaret etti. Ziyaret sırasında inşaatın ilerleme durumu hakkında bilgi aldılar.

Bakan Bayraktar, Vali Pehlivan ve Lihaçev, inşaat alanında incelemelerde bulunduktan sonra sahada görev yapacak mühendislerin eğitiminde kullanılacak simülasyon merkezini de ziyaret ederek inşaat çalışmalarının son durumu hakkında bilgi aldılar.

Bakan Bayraktar, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin Türkiye'nin enerji arz güvenliği için stratejik bir adım olduğunu belirterek, "Tam kapasite devreye girdiğinde, ülkemizin elektrik ihtiyacının yüzde 10'unu tek başına karşılayacak. Böylelikle her yıl 35 milyon ton karbon emisyonu salınımından kaçınmış olacağız" dedi.

Ziyarete, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Zafer Demircan ve Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Arıkan da katıldılar.


Etiket: bakan, inşaat, ziyaret, vali pehlivan


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA