Mezitli Kadın Sağlığı ve Danışma Merkezi: Sağlık ve Mutluluğa Ulaşan Kadınlar




Tarih: 3 Ekim 2023 Salı 10:35

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Mezitli Kadın Sağlığı ve Danışma Merkezi, sunduğu fizyoterapi, diyet danışmanlığı ve psikolojik destek hizmetleriyle yüzlerce kadına sağlık ve mutluluk getiriyor.

 Kadınlar, merkezin fizyoterapisti ile kas, eklem ve omurga problemlerini aşma fırsatına sahip olurken, hamilelik pilatesi gibi aktiviteleri de yapma imkanı buluyorlar. Merkezin diyetisyeni, kadınların kilo verme, kilo kontrolü sağlama ve sağlıklı beslenme düzenine geçiş konularında rehberlik ediyor.

Ayrıca, merkezin psikoloğu, kadınların psikolojik sorunlarını danışmanlık hizmetleriyle destekliyor. Mezitli Kadın Sağlığı ve Danışma Merkezi, açıldığı günden bu yana 7 bin 500'den fazla hizmet sunmuştur. Merkezden bir süre boyunca hizmet alan her kadın, tedavi süreci tamamlanmış olsa bile tekrar merkezi ziyaret etmek istiyor. Hem aldıkları hizmetten hem de hizmeti sunan personele duydukları büyük memnuniyetle dolu olan bu kadınlar, pozitif enerjiyle doldukça ve hayata daha mutlu bir şekilde bakma fırsatı buluyorlar. Kendilerine olan güvenleri de artarak, daha sağlam temellere dayalı bir yaşam sürdürme konusunda ilerliyorlar. Kadınlar, merkezdeki fizyoterapistten kas, eklem ve omurga sağlığı ile ilgili rehberlik alıyor. Diyetisyen ise kilo kaybı, kilo kontrolü ve sağlıklı beslenme konularında danışmanlık sağlıyor. Ayrıca, merkezde görev yapan psikolog, kadınların psikolojik sorunlarının çözümü için destek sunuyor.

 

SAĞLIK İŞLERİ DAİRESİ BAŞKANLIĞI'NDAN KADIN SAĞLIĞI VE DANIŞMA MERKEZİ: 7 BİN 500 KADINA HİZMET VERİLDİ

Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Halk Sağlığı ve Denetim Şube Müdürü Uzman Doktor Bahar Gülcay Çat, “Merkezimizde bir fizyoterapist, bir psikolog ve diyetisyenimiz hizmet veriyor. 2021 yılı 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde hizmete başladığımız Kadın Sağlığı Danışma Merkezimizde, hizmet sayımız şu anda 7 bin 500’e ulaştı” dedi.

Merkezde görev yapan personel ve sunulan hizmetler hakkında bilgi veren Çat, “Fizyoterapistimiz; omurga sağlığı, kas ve eklem bozukluklarında, reformer pilatesi üzerinden danışmanlık hizmeti veriyor. Ayrıca hamilelikte gebe pilatesi ile ilgili de hamile kadınlarımıza destek oluyor. Diyetisyenimiz, özellikle kronik hastalığı olan kişilere beslenme danışmanlığı hizmeti vererek, beslenmenin ne kadar önemli olduğunu göstermeye çalışıyor. Psikoloğumuz da yine sağlıklı yaşam açısından kadınlarımızın ruhsal sağlığını düşünerek, gerekli danışmanlık hizmetlerini veriyor. Kadınlarımız ücretsiz olarak bu hizmetlerden faydalanabiliyor” şeklinde konuştu.

YEŞİLIRMAK: “BURASI EVİM GİBİ”

Kadın Sağlığı ve Danışma Merkezi'nde psikologdan hizmet alan kadınlardan biri olan Belgin Yeşilırmak, “Evde çocuklarımla ilgili bazı sorunlarım oldu ve bunu atlatamadım. Merkez’e geldiğimden beri faydasını gördüm ve hayatım değişti. Burayı evim gibi hissediyorum, bir doktora gelmişim gibi hissetmiyorum” dedi.

ayrıca, bu hizmetlerin ayrı bir yerde alınması durumunda oldukça maliyetli olabileceğini vurgulayan Yeşilırmak, “Hastaneye gittiğim zaman, bana sadece bir kerelik görüşme ayarlayabildiler. Neyse ki böyle bir imkanım oldu. Buraya 10 günde bir geliyorum. Psikoloğumuzla konuşuyor ve rahatlıyorum.  Nasıl davranmamız gerektiğini öğreniyoruz” şeklinde konuştu.

HATİCE KAYA: 'MERKEZ, HAYATIMI DEĞİŞTİRDİ’

Uzun bir süre boyunca hasta annesine bakan ve zaman içinde postür (duruş) bozukluğu gelişen Hatice Kaya, Merkez'in fizyoterapi ve diyet danışmanlığı hizmetlerinden faydalandı. Yoğun ağrılar yaşadığını dile getiren Kaya, “Birdenbire boyun fıtığım oldu. Hiç sağa sola dönemedim ve kol ağrım oldu. Tesadüfen burayı duydum, geldim, başladım ve hayatım değişti. Tedavinin yanında buradaki pozitif enerji de bizi mutlu etti. Biz aramasak, onlar bizi aradılar. Bu benim için önemliydi, çok mutlu oldum” dedi.

Merkezin beden ve ruh sağlığına çok iyi geldiğini belirten Kaya, “Bende olduğunu bilmediğim şeylerin bile düzelmesi beni mutlu etti. Mesela sırt eğriliğim varmış, ben bilmiyordum. Tedaviyle onun düzeldiğini, ağrılarımın geçtiğini fark ettim. Sonra spora başladım ve hayata bağlandım. Pozitif ve sağlıklı bir yaşam stilini buradan aldım” ifadelerini kullandı.

Aynı zamanda Merkez'de diyetisyenin de yardımını aldığını belirten kaya, “Orada da olumlu sonuç aldım. Diyetisyen’in verdiği uygulamalar sayesinde vücudun güzelleşiyor. Vücudun güzelleşince sen de güzelleşiyorsun, ruhun da güzelleşiyor. Kendime güvenim geldi” şeklinde konuştu.

23 KİLO VEREREK KENDİ HEDEFİNE ULAŞTI

Merkez'in diyetisyeninden bir yıldır hizmet alan Şükran Vural, kendilerine bu kadar özel ilgi gösterilmesinin ve süreçlerinin yakından takip edilmesinin kendi motivasyonlarını artırdığını ifade ederek, “1 yılda toplam 23 kilo verdim. 10 kilo daha vermeyi planlıyorum. Unuttuğum zamanlar oluyor, kendileri beni arıyorlar. Daha önceki dönemlerimde yine kilo verme süreçlerim olmuştu. Burada uzun süreli oldu, kendileri de sürekli takip ettikleri için benim için daha iyi oldu. Çünkü kısa dönemde kendimi bırakabiliyordum, ya da dışarıdaki hizmetlerden memnun kalmadığım zamanlar oluyordu. Buradan çok memnunum” diye konuştu.

 


Etiket: kadın, hamile, diyetisyen


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA