Grip ve nezleye hangi bitkisel ürünler iyi gelir




Tarih: 18 Ekim 2023 Çarşamba 18:00

Güray Gürdal

Sonbaharın gelmesi ile birlikte grip nezle gibi hastalıklara karşı aktarlarda en çok aranan doğal ve bitkisel ürünlerden ıhlamur tercih ediliyor. Mersin esnaflarından Ali Ufuk Ögen “En çok rehavet gören ürünlerin başında ıhlamur geliyor. Gelenlerin çoğunun ıhlamur alıyor” dedi.

Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar, hastalıklardan korunmanın yöntemlerini arıyor. Bu kapsamda arayış içine giren vatandaşlar çareyi aktarlarda buluyor. İnternet sitemize bu konu hakkında açıklamalarda bulunan Mersin esnaflarından Ali Ufuk Ögen, en çok satılan ürünler hakkında bilgi verdi.

Ögen ‘Her gün bir tane içen gribe yakalanmıyor’

Ihlamur dışında bir diğer tercih edilen ürün ise Hibisküs çayı olduğunu belirten Ögen, ”Halk arasında Hibisküs çayı c vitamini olarak bilinir” dedi.

7 çeşit baharattan oluşan çay

7 farklı ürünlerle hazırlanan bomba çayı en çok tercih edilen ürün olmakla birlikte; bu ürünün içerisinde zencefil, zerdeçal, tarçın, karanfil, karabiber, yeni bahar, havlıcan ve baharat bulunuyor.


Etiket: mersin, aktar, baharat, sonbahar,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA