Yalçın, TRT Çukurova Radyosunun canlı yayın konuğuydu




Tarih: 1 Kasım 2023 Çarşamba 11:05

Haber Merkezi

Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, Kayacı Vadisi Ekoturizm Parkuru ve bal ormanlarıyla ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi.

TRT Çukurova Radyosundaki “Hayatın İçinden” isimli programda Kayacı Vadisi Ekoturizm Parkuru ve bal ormanlarıyla ilgili konuşan Mersin Orman Bölge Müdürü Mustafa Yalçın, “Kayacı Vadisi Mersin İlimize bağlı Erdemli İlçe sınırlarımızda bulunan doğal güzelliklere sahip muazzam bir yerdi. Biz de burayı ekoturizm alanı oluşturmak düşüncesiyle yola çıktık ve bu plan doğrultusunda da şu an itibariyle ekoturizm parkurumuzu, içerisinde yer alan tesislerle birlikte tamamladık. Doktorun Yeri mevkiinden başlayarak, Toros Dağları'nın estetik özellikleri eşliğinde vadi boyunca devam ederek, Saklı Şelale mevkiinde son bulan, üç buçuk kilometre yürüyüş alanı ve 16 kilometre de bisiklet yolunun yanı sıra fotoğraf çekmek ve çevre güzelliklerinin seyredilmesini temin edecek dinlenme alanlarımız olduğu bir parkur. Ülkemiz, dünyada bal üretiminde ikinci sırada, kovan sayısı olarak ise 3. sırada yer almaktadır. Bölge Müdürlüğümüzde 36 adet kurulu bal ormanlarının yan sıra bu yıl kurulacak 2 adet de yeni bal ormanlarımızla arıcılarımıza daha iyi bir konaklama imkanı sağlanmakta, mevcut çiçekli bitkiler korunmakta ayrıca biberiye, lavanta, sandal, harnup dikilerek polen çeşitliliği artırılmaktadır. Ormanlarımızı koruma ve ormanları güzelleştirme yönünden orman yangınlarına karşı biraz daha dikkatli olmalıyız. Biz bu ülkeyi atalarımızdan miras almadık gelecek nesillerimizden ödünç aldık” dedi. 


Etiket: orman bölge müdürlüğü, trt çukurova radyosu, ekoturizm


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA