Yerköprü Şelalesi Mersin’e değer katıyor




Tarih: 8 Kasım 2023 Çarşamba 15:34

Haber Merkezi

Tarihi ve doğal güzellikleriyle anılan Mersin’de, Mut ilçesinde bulunan ve ‘Tabiat Anıtı’ olarak tescillenen Yerköprü Şelalesi, özellikle yaz aylarında ziyaretçi akınına uğruyor.

Mut ilçesine 30 kilometre uzaklıkta, Evren Mahallesinde bulunan Yerköprü Şelalesi, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’de koruma altına alınan 94 tabiat anıtı ağacın yanı sıra tabii ve tabiat olaylarının meydana getirdiği özelliklere sahip 8 ayrı tabiat parçasından biri konumunda. 

110 milyon yıl önce ‘Tebeşir Dönemi’nden yaşlı kireç taşlarının faydalanması sonucunda çok dar bir kaynak suyun varlığıyla ortaya çıktığı düşünülen Şelale, 2011 tarihinde ‘Tabiat Anıtı’ olarak tescillendi. Yaklaşık 40 metre yüksekten akan şelale, 10 metredan fazla derinlikte doğal da bir havuz oluşturmuş ve yine doğal sarkıtlar oluşturmuş durumda.

 

Ziyaretçilerin uğrak yeri oldu

Son yıllarda ülke genelinde tarih, kültür ve doğa turizminin hareketlenmesiyle, yurt içi ve dışından çok sayıda ziyaretçinin uğrak yerlerinden biri haline gelen Yerköprü Şelalesi, tüm bu özellikleriyle Mersin’e değer katmakta.


Etiket: yerköprü, şelale, doğa, tabiat, tarih, Mut


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA