Cumhuriyetin 100. Yılında 100 Eser




Tarih: 15 Kasım 2023 Çarşamba 13:08

Haber Merkezi

Türk Kadınlar Konseyi Mersin Şubesi, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Eser” temalı sergi düzenleyecek. Resim, heykel, seramik eserlerinin sergileneceği karma sergi, 18 Kasım 2023 saat 14.00’de Mezitli Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

İçel Sanat Kulübü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mezitli Belediyesi ve Yenişehir Belediyesi’nin destekleri ile gerçekleşecek sergide eser satışlarından elde edilen gelir, eğitime destek olacak. Sanat danışmanlığını dünyaca ünlü ressam Ahmet Yeşil ve Veli Mert’in, proje danışmanlığını Nezihe Budur’un, sergi dizayn danışmanlığını Aynur Sakuçoğlu’nun yaptığı sergi, Prof. Dr. Kamuran Elbeyoğlu’nun yaptığı söyleşi ile açılışı gerçekleşecek, 20 Kasım tarihinde son bulacak.

Etkinlikle ilgili yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Küratörlüğünü Yüksek Mimar Yasemin Bilir Altınok’un yaptığı sergiye, uluslararası ödüllere sahip 23 kadın sanatçımız katılacak. Aliye Altunbilek, Aynur Sakuçoğlu, Ayşe Merve Yetgin, Bengisu Muazzez Kurtuluş, Betül Kurt, Dönay Öniş, Elif Kalpak, Ferhan Şaşmaz, Gaye Yeşilsoy, Gülcan Şenyuvalı, Hatice Karadağ, Mizgin Arpa, Necla Has, Özlem Güler, Rozalin Helin Göksun, Seda Şahbaz, Serap Tokaslan, Sevgi Sarıyıldız, Sezen Karabulut, Tuğba Er Bahar, Tuğba Küçükbahar, Ülkü Tunga ve Zeynep Güray Can isimlerinden oluşan 23 kadın sanatçı; resim, heykel ve seramik alanlarındaki eserlerini Mersin’li sanatseverler ile buluşturacak. 1923’ten 2023’e 23 Kadın Sanatçı’nın katılım gösterdiği karma sergiye yirmi dördüncü kadın sanatçı olarak katılım sağlayan Ressam Şeyma Oktuğ ve Seramik Sanatçısı Ferhan Şaşmaz eserlerinin tamamını Konseye bağışlamışlardır.”


Etiket: sergi, kadın, Cumhuriyet, eser, heykel, resim, seramik, sanat


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA