"Beyin, sonsuz kapasiteye sahip bir bilgisayar niteliği taşıyor"




Tarih: 11 Aralık 2023 Pazartesi 22:42

İHA

Dünyaca ünlü Beyin Cerrahı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından ’Beyne Kuantik Seyehat’ söyleşi programında öğrencilerle bir araya geldi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Fakülte Dekanları ile akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte konuşan Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın mesleki tecrübelerini paylaşırken bilimin geçmişten günümüze kadar olan sürecine de değindi. Gerçekleştirilen konferansta, beynin yapısını anlatan Prof. Dr. Aydın; beynin bilgi depolamaktan ziyade, evrenin refahına katkı sunmak için bilgi üretmek ve sorunlara çözüm bulmakla mükellef olduğunu, sonsuz kapasiteye sahip bir bilgisayar niteliği taşıyan beynin sırlarını çözdükçe nasıl çalıştığının daha iyi anlaşılacağını söyledi.

Akademik olarak ilerlemek isteyen öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulunan Prof. Dr. Aydın, öğrencilerden gelen sorulara da yanıt verdi.


Etiket: beyin cerrahı ismail hakkı aydın, ömer halis demir üniversitesi


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
 
  BASIN İLAN
 
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA