Büyükşehir’den Kırsal Mahallere Şenlik Coşkusu




Tarih: 6 Ağustos 2024 Salı 14:16

Haber Merkezi

Mersin’in 13 ilçesine hizmetlerini hız kesmeden taşımaya devam eden Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkeze uzak noktalarda yaşayanları da unutmadı. ‘Köy Bizim, Şenlik Bizim’ sloganıyla yola çıkan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, eğlenceyi yurttaşın ayağına kadar götürdü.

Çocukları eğlendirmek, mahallelere renk katmak için yola çıkan ve köyleri şenlik alanına çeviren Büyükşehir, Toroslar ilçesinde yer alan Değnek ve Aladağ Mahallesi’nde yaşayan yurttaşlara unutulmaz bir gün yaşattı. Köy meydanında yapılan etkinliğe Değnek Mahallesi’nde yaşayan çocuklar ve aileleri akın etti. Etkinlikte çocuklar müzikler eşliğinde dans edip oyunlar oynarken, aileler de alkışlarla çocukları izledi. Şenlikte yurttaşlar, tiyatro gösterisinin de tadını çıkarırken Büyükşehir ekipleri çocuklara birbirinden güzel hediyeler verdi.

ALADAĞ MAHALLESİ’NDE BÜYÜKTEN KÜÇÜĞE HERKES KEYİFLİ BİR AKŞAM GEÇİRDİ

Şenlik coşkusunun tadını çıkaran ve küçükten büyüğe herkesin eğlendiği bir diğer adres ise Aladağ Mahallesi oldu. İlk olarak çocuklara özgü dans ve oyunlarla çocukları mutlu eden ekipler, geleneksel halat çekme, yumurta taşıma gibi oyunlarla yetişkinlerin de keyifli vakit geçirmesini sağladı. Türk tiyatrosunun önemli bir parçası olan Orta oyunu ile herkesi güldüren ekipler, köy sakinlerine eski zamanları hatırlattı. Geçmişe gittiklerini söyleyen köyün ileri gelenleri merkezde yapılan etkinliklerin kırsala da taşınmasından memnuniyet duydular. Çocukların sevdiği tatlı atıştırmalıkları ikram eden ekipler, Başkan Vahap Seçer’in sevgi ve selamlarını ileterek çocuklara hediye dağıttılar.

 ÖZDÜLGER: “ÇOCUKLARIN MUTLULUĞUNA ŞAHİT OLMANIN VERDİĞİ MUTLULUK BİZLER İÇİN AYRI KEYİF”

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger ‘Köy Bizim Şenlik Bizim’ etkinliklerini 2 yıl önce başlattıklarını belirterek, “Bu etkinliklerimiz, gerçekten köyde, çocuklarımız ve yetişkinlerimizle bir arada olduğumuz keyifli dakikalar yaşadığımız ve dolu dolu geçen etkinliklerimiz. İçeriğimizde; dramalarımız, çocuk ve geleneksel oyunlarımız, tiyatrolarımız var. Aynı zamanda yüz boyama, şişme balon etkinlikleriyle de gerçekten keyifli geçen anlar yaşatıyoruz. Tabi çocuklarımızın mutluluğuna şahit olan anne babaların mutluluğu da ayrı bir keyif bizler için” ifadelerini kullandı. Tatil sebebiyle çocukların keyifli zaman geçirmesini sağlamak ve onların günlerini farklı kılmak amacıyla bu etkinlikleri düzenlediklerini kaydeden Özdülger, bu sene bu etkinlikleri ilçe belediyeleri ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi. Silifke ilçesindeki programların tamamlandığını, Aydıncık ve Anamur’da etkinliklerin devam ettiğini aktaran Özdülger, gelecek haftadan itibaren ekiplerin Tarsus, Erdemli ve Mezitli’de program yapmaya devam edeceklerini duyurdu.


Etiket: mersin, etkinlik


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA