EMLAKÇILARA 15 EYLÜL UYARISI!




Tarih: 25 Ağustos 2024 Pazar 14:49

Haber Merkezi

Tarsus Emlak Müşavirleri Dayanışma Derneği Başkanı Umay Kolay, TEMFED yöneticileri olarak Ticaret Bakan Yardımcısı, Ticaret Bakanlığı, İç Ticaret Genel Müdürlüğü yetkilileri ile Ankara’da yaptıkları görüşmelerin olumlu geçtiğini ve 15 Eylül’de yürürlüğe girecek olan EİDS (Elektronik İlan Doğrulama Sisteminde) meslektaşlarını mağdur edecek tüm sıkıntılı konuların çözüme kavuştuğunu söyledi.

Elektronik İlan Doğrulama Sistemiyle ilgili bilgiler veren Başkan Umay Kolay, şu detaylara değindi: “Elektronik İlan Doğrulama Sisteminin (EİDS) devreye alınmasıyla birlikte Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmeliğin ( Yönetmelik) uygulamasında herhangi bir değişiklik gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine ilişkin tereddütlerinizin belirtildiği ilgide kayıtlı yazınız, görev ve yetki alanımız çerçevesinde incelenmiş olup açıklamalarımıza aşağıda yer verilmiştir: “EİDS’nin uygulamaya alınması sonrasında, halihazırda hizmet sunulurken yapılması zorunlu olan yetkilendirme sözleşmesi, alım satıma aracılık sözleşmesi ve kiralamaya aracılık sözleşmesinin Yönetmeliğin 15 inci, 16 ıncı ve 17 inci maddelerine uygun şekilde düzenlenmesine devam edilmesi gerekmektedir. Yönetmeliğin yukarıda belirtilen maddelerinde, bahse konu sözleşmelerde, kararlaştırılması halinde oran veya tutarı işletme veya sözleşmeli işletme için toplam hizmet bedelinin aşmamak koşuluyla tarafların sözleşmeden cayması durumunda ödenecek cayma bedeli ve sözleşmenin hiç veya gereği gibi ifa edilmemesi halinde uygulanacak ceza koşuluna da yer verilmesi zorunlu tutulmuş olup anılan düzenlemelere aykırı olmamak koşuluyla, söz konusu sözleşmelerde cayma bedeli ile cezai şart belirlenmesi imkan dahilindedir. Yetkilendirme sözleşmesinde yer verilen bir hükümle, aracılık hizmetinin yalnızca bir emlak işletmesi tarafından verilmesinin sağlanmasında (tek emlak işletmesinin yetkilendirilmesinde) ve bu hususun yukarıda belirtilen çerçevede cezai şarta bağlanmasında 6585 sayılı Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun ve Yönetmelik kapsamında herhangi bir engel bulunmamaktadır.” 


Etiket: emlak, kira, ev, uyarı


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA