BÜYÜKŞEHİR, ÇOCUKLARI BİLİME YÖNLENDİRİYOR




Tarih: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 10:12

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın ve Çocuk Bilim ve Teknoloji Atölyelerinde yapılan tüm etkinliklerin bir araya getirildiği ‘Dijital Köy Buluşmaları’ projesi devam ediyor. Proje kapsamında son olarak, Akdeniz ilçesi Barış Mahallesi’ndeki çocuklar teknolojiyle buluşturuldu. Etkinlikte çocuklar robot kullanıp, ahşap işleme stantlarında ahşap figürlerden anahtarlık yaptı. Stem çalışmaları da yapan çocuklar için, ayrıca yüz boyama etkinliği de gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesinin Mezitli ve Tarsus’ta faaliyet gösteren, geleceğin mühendisleri ve bilim insanlarının yetiştiği Kadın ve Çocuk Bilim ve Teknoloji Atölyelerinde robotik kodlama, oyun geliştirme ve 3D tasarım eğitimleri veriliyor. 7-17 yaş aralığındaki öğrencilerin yaşadığı deneyimlerin tamamı, kırsal mahallerde yaşayan çocuklarla buluşturuluyor. Atölyelerde eğitim alan öğrenciler, gidilen kırsal mahallelerdeki etkinliklerde çocuklara gönüllü öğretmenlik de yapıyor. Barış Mahallesi’nde 7’den 70’e her yaştan vatandaşın katıldığı etkinlikte çocuklar; Kadın ve Çocuk Bilim ve Teknoloji Atölyelerinde yapılan robotları kullanıp, ahşap işleme stantlarında ahşap figürlerden anahtarlık yaptı. Stem çalışmaları da yapan çocuklar için ayrıca yüz boyama etkinliği de gerçekleştirildi. Büyükşehir ekipleri çocuklara patlamış mısır, pamuk şeker ve limonata ikramında da bulundu.

 

AŞKIN: “BÜYÜKŞEHİR OLARAK, ÇOCUKLARA BİLİM VE TEKNOLOJİYİ ULAŞTIRIYORUZ”

Kadın ve Çocuk Bilim ve Teknoloji Atölyesi Sorumlusu Emre Aşkın, muhtar talebi üzerine Barış Mahallesi’ne geldiklerini ve çocukları teknolojiyle buluşturduklarını anlatarak, “Dijital Köy Buluşmaları kapsamında, 13 ilçemizdeki bütün taleplere ulaşmaya çalışıyoruz. Daha önce Arslanköy, Çamlıyayla ve birçok yere gittik. Gitmeye de devam edeceğiz. Şu anda yoğun bir talep var. Bilim otobüsümüz aracılığıyla, çocuklara bilim ve teknolojiyi ulaştırıyoruz. Son zamanlarda yaptığımız çalışmalarla teknolojinin ne kadar önemli olduğunu, çocuklarda ne kadar fark yarattığını gözlemledik. Biz de ekibimizle mobil olarak, özellikle kırsal ilçelere gitmeye çalışıyoruz” dedi. Talepleri Teksin üzerinden aldıklarını ve her talebe de yanıt verdiklerini anlatan Aşkın, “Bu kapsamda Mezitli ve Tarsus’taki atölyelerimizde bulunan imkanları sahaya çıkarmış oluyoruz. Ahşap atölyemiz var, sanal gerçeklik gözlüklerimiz var. 3D kalem atölyemiz var. Robotik kodlamayla ilgili etkinlikler sunuyoruz. Buradaki amacımız, onlara etkinliklerle farkındalık kazandırmak ve atölyemizi tanıtmak. Mezitli ve Tarsus’ta eğitimlerimiz devam ediyor. Bu projelerle daha fazla çocuğa ulaşıp, belediyemizin bilim alanında yapmış olduğu çalışmaları tanıtıyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

MUHTAR İLKYAZ: Z KUŞAĞI İÇİN OLDUKÇA İDEAL BİR ETKİNLİK GERÇEKLEŞTİ

Barış Mahallesi Muhtarı Metin İlkyaz, Büyükşehir Belediyesi’ne ‘Dijital Köy Buluşmaları’ projesi kapsamında mahallelerine gelmeleri talebinde bulunduğunu ve 1 hafta içinde gerçekleştiğini belirtti. Muhtar İlkyaz, “Bu zor süreçte çocuklarımıza, ailelere böyle güzel bir etkinlik yapıldığı için çok mutluyum. Gençlerimiz Z kuşağı. Onlar için ideal bir etkinlik oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve ekibine, bu etkinliği bize sağladığı için çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varlar” dedi.


Etiket: çocuklar, bilim


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA