GELENEKSEL OYUNLAR İLE DOYASIYA EĞLENDİLER




Tarih: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 11:36

Haber Merkezi

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul öncesi öğrencilerinin hem eğleneceği hem öğreneceği, aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirdiği etkinlikler düzenlendi.

Mersin Forum Avm'de gerçekleştirilen etkinliklerde minikler bilim ve sanat atölyelerinin yanı sıra geleneksel oyunlar ile buluştu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlikler, öğrencilerimizden birinin "Çocuk Dilinden Okul Öncesi" adlı konuşmasıyla devam etti. Etkinlikte konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, "Her çocuk bir mucizedir. Ailesi ve sevdikleri tarafından sulanmayı bekleyen bir filizdir. Okul öncesi eğitim de bu mucizeyi keşfetmek ve çocuklarımızın potansiyellerini en yükseğe çıkarmak içindir. Bizler eğitimciler olarak 'Her çocuk özel ve biriciktir.' anlayışıyla suluyoruz filizlerimizi. Onların farklılıklarını merkeze alarak, sahip oldukları cevheri ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Okul öncesi dönemde çocuklarımızın öğrendiği her şeyin onların geleceğine ve dolayısıyla toplumun geleceğine yön vereceğini biliyoruz. Bugün burada, Bakanlığımızın da son dönemde önemle üzerinde durduğu okul-aile iş birliğini temele alan etkinlikler düzenledik. İstedik ki çocuklarımız geleneksel oyunlar ile köklü geçmişimizden gelen kültürel mirasımızı öğrenirken, bilim sanat atölyelerinde keşifler yaparken, yeteneklerini geliştirirken sizler de yanlarında olun. Ailenin varlığı ve desteği çocukların motivasyonu için yadsınamaz derecede değerli çünkü. Okul ve ailenin bir arada olarak sevgisi ve ilgisiyle büyüttüğü çocukların parlayan birer yıldız olacağından ve birer yetişkin olduklarında da fark yaratacaklarından eminim." diyerek etkinliğe katılan veli ve öğrencilere teşekkür etti. Öğrencilerle yakından ilgilenen Fazilet Durmuş, onlarla sohbet ederek onların mutluluğuna ortak oldu, birlikte etkinliklere katıldı. Okul öncesi öğrencileri, bilim ve sanat atölyeleriyle öğrenmenin keyfini yaşarken, geleneksel oyunlarla da doyasıya eğlendi. Etkinlik hem çocuklar hem de aileleri için unutulmaz anılarla dolu bir deneyim oldu. 


Etiket: eğitim, mem, oyun, öğrenci


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA