“EMEK” VURGUSU YAPAN TUNCER’DEN ŞEFTALİ ÜRETCİSİNE ÖNEMLİ DESTEK




Tarih: 28 Ağustos 2024 Çarşamba 11:22

Haber Merkezi

Türkiye’nin önemli şeftali üretim merkezi olan Mersin’in Mezitli ilçesinde her yıl olduğu gibi yüksek rekoltede hasat beklenirken; tarla-raf fiyatından şikayetçi olan üreticinin imdadına Mezitli Belediyesi yetişti. “Emek” vurgusu yapan Başkan Ahmet Serkan Tuncer, “Kadın Üretici Pazarlarımızda uyguladığımız taban fiyat politikalarıyla, üreticilerimizi korumayı ve emeğinizin karşılığını almanızı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Mersin, Türkiye’deki sebze-meyve üretiminde önemli bir yerde olmasına karşın, üreticiler emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi. Özellikle, tarla ile pazar tezgahları ve market raflarındaki fiyat farkı üretimi bitme noktasına getiriyor.

 

BU YIL 350 BİN REKOLTE BEKLENİYOR

Mersin’in Mezitli ilçesi Tepeköy Mahallesi ise şeftali üretimiyle ön plana çıkıyor. Bu yıl 60 bin dekar alana ekilen şeftaliden, 350 bin ton rekolte bekleniyor ama üretici ürünün dalında kalmasından korkuyor.

 

TUNCER, “ÜRETİCİYİ EZDİRMEYECEĞİZ”

31 Mart seçimleri sonrasında göreve gelmesinin ardından emeğe olan saygısı ile ön plana çıkan CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, bu duruma el atarak, üreticiyi ezdirmeyeceklerini, Kadın Üretici Pazarlarında uyguladıkları taban fiyat politikasıyla üreticileri korumayı ve emeğin karşılığını almalarını sağlayacaklarını dile getirdi. Üreticilerin mutlu olmadığı yerde sürdürülebilir bir gelecek inşa etmenin zor olduğuna vurgu yapan Tuncer, bu bilinçle üreticilerin yanında olmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

 

“ADALETSİZLİK KARŞISINDA YALNIZ DEĞİLSİNİZ”

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Mezitlili üreticilere seslenerek, “Üretim yaptığınız bu bereketli topraklarda, emeğinizin karşılığını alamamanız, hepimizi derinden üzmektedir. Tepeköy şeftalisinin dalında kalması, market raflarında 40-50 liradan satılan ürünün sizden yalnızca 5-8 liraya alınması kabul edilebilir bir durum değildir. Bu adaletsizlik karşısında yalnız olmadığınızı bilmenizi isterim. Sizlerin sesi olmaya ve hak ettiğiniz değeri almanız için gerekli adımları atmaya kararlıyız” dedi.

 

“YANLIŞ POLİTİKALARIN SONUCU”

Üreticilerin yaşadığı sıkıntının kaynağının hükümetin uyguladığı yanlış politikalar olduğunu savunan Tuncer, “Ne yazık ki, bu durum, iktidarın uzun süredir uyguladığı yanlış tarım politikalarının doğrudan bir sonucudur. Hükümetin ilgili kuruluşlarını acilen harekete geçmeye, üreticiyi koruyan ve destekleyen politikalar geliştirmeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

TABAN FİYAT UYGULAMASI

Taban fiyat uygulamasını şeftali ile ilgili de hayata geçirecekleri bilgisini paylaşan Tuncer, “Kadın Üretici Pazarlarımızda uyguladığımız taban fiyat politikalarıyla, üreticilerimizi korumayı ve emeğinizin karşılığını almanızı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu uygulamayı daha da yaygınlaştırarak, sizlerin emeğini sömüren düzeni ortadan kaldırmak için çalışacağız. Üretici de tüketici de bu süreçten kazançlı çıkmalıdır. Sizlerin refahı, Mezitli’nin ve ülkemizin geleceği için hayati öneme sahiptir” şeklinde ifadeler kullandı.

 

“ÜRETİCİ MUTLU OLMALI”

Açıklamasında; üreticilerin mutlu olması gerektiğinin altını çizen Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, “Kırsalda yaşayan nüfusun azalması, şehirlerimizdeki işsizlik ve sosyal sorunların artmasına yol açmaktadır. Bu nedenle, üreticimizi yerinde tutmak, kırsal hayatı sürdürülebilir kılmak için gerekli önlemleri almak zorundayız. Üreticimizin mutlu olmadığı bir yerde, sürdürülebilir bir gelecek inşa edilemez. Bu bilinçle, sizlerin yanında olmaya ve sorunlarınızı çözmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


Etiket: AhmetSerkanTuncer, emek, şeftali


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA