TARSUS’TA ZAFER BAYRAMININ ADINA YARAŞIR ETKİNLİKLER DÜZENLENDİ




Tarih: 1 Eylül 2024 Pazar 15:16

Haber Merkezi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayram’ını adına yaraşır bir dizi etkinliklerle kutladığı etkinliklerin sonuncusunu Tarsus’ta gerçekleştirdi. Eshab-ı Kehf mağarası girişinde Büyükşehir’in, ‘Zafer uçuşu’ adını verdiği yamaç paraşütü ile başlayan organizasyonlar gün boyu motocross yarışları ile devam etti. Mersin ve çevre illerden katılan yamaç paraşütü sporcuları bu kez Türk bayraklarını Zafer Bayramı için göklerde dalgalandırdı. Ardından gerçekleştirilen motocross yarışları ile de sporcular, akrobasi şovları sergiledi. Sporcular, gösterileri ile izleyenlere adeta bir görsel şölen sundu.

Etkinlikler ilk olarak Eshab-ı Kehf mağarası girişinde Büyükşehir’in, ‘Zafer uçuşu’ adını verdiği yamaç paraşütü organizasyonu ile başladı. Mersin ve çevre illerinden katılan 60 yamaç paraşütü sporcusu denizden 1600 metre yüksekte Türk bayraklarını bu kez Zafer Bayramı dolayısıyla göklerde dalgalandırdılar. Hemen ardından gerçekleştirilen motocross yarışları ile de sporcular, akrobasi şovları sergiledi. Sporcular, gösterileri ile izleyenlere adeta bir görsel şölen sundu. Vatandaşlar, iki etkinliği de büyük bir hayranlıkla izledi. Vatandaşlar, sporun her türlüsüne desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediyesi’ne böyle ilkleri yaşattıkları için memnuniyet duyarak teşekkür etti.

 

UZUN: “ZAFER BAYRAMI DOLAYISIYLA ‘ZAFER UÇUŞLARI’ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİK”

TADEKA Spor Kulübü Başkanı Halil İbrahim Uzun, spor kurulu kapsamında her ay en az 2 tane etkinlik düzenlediklerini kaydederek, “Bu hafta 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Eshab-ı Kehf’te ‘Zafer uçuşları’ dediğimiz yamaç paraşütü ve motocross yarışları düzenledik. Hava çok iyiydi. Katılım da çok iyiydi.  Tarsus ve Mersin’den yaklaşık 60 yamaç paraşütü sporcumuzla etkinliği tamamladık” dedi.

60 sporcunun arasından yaklaşık 20-25 sporcunun Türkiye’de tanınan ve profesyonel sporcular olduğunu aktaran Uzun, “Sporcularımız gösterilerini yaptılar. Havada Türk bayrağı açtılar. Çok güzel görüntüler ortaya çıktı. Aynı zamanda 25’e yakında motocross sporcumuz vardı. İleride diğer etkinliklerimizde daha güzel gösteriler yapamaya devam edeceğiz” diye konuştu.


Etiket: tarsus, etkinlik


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA