AKDENİZ’İN İKİ TAŞINMAZI SATIŞA ÇIKIYOR




Tarih: 3 Eylül 2024 Salı 19:24

HABER MERKEZİ

Ekonomik anlamda zor süreç yaşadıklarını ve yapılan ek kesintilerle birlikte gelen parayla belediyedeki çalışanların maaşlarını bile karşılayamaz hale geldiklerini ifade eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, belediyeye ait 2 taşınmazın satışı ile ilgili meclisten yetki istedi. Gündeme gelen ilgili madde ise oy çokluğu ile kabul edilerek, komisyonlara sevk edildi.

Akdeniz Belediyesi Meclisi Eylül Ayı Toplantısı Birinci Birleşimi gerçekleştirildi. 20 gündemin görüşüldüğü meclis toplantısında Belediyeye ait Yaka Mahallesi’ndeki bir arsa ile Nusratiye Mahallesi’ndeki bir tarlanın satışı ile ilgili maddenin görüşülmesi esnasında açıklama yapan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, “Sıkıntılı bir dönem yaşıyoruz. Ekonomik anlamda zor süreç yaşıyoruz. 857 milyon liralık bir borcumuz var. Belediyemize gelen paralar ortadayken, özellikle Cumhurbaşkanının açıklamasının ardından İller Bankasından gelen paralar azaldı. Yapılan ek kesintilerle birlikte gelen parayla belediyedeki çalışanların maaşlarını bile karşılayamaz hale geldik. Tabii biz bu konuda tedbirli olduğumuz için personelimizin maaşlarının gecikmemesini sağladık. Fakat gördük ki önümüzdeki aylarda ciddi bir ekonomik sıkıntı bizi bekliyor olacak. Bir taraftan alacaklı müteahhit firmalar, resmi kurum ve kuruluşlar alacaklarını talep ederken, bir yandan maaş ödemelerini bile karşılamayan gelirlerden dolayı biz kısa vadede, belki de orta vadede zorlanmamıza neden olacaktı. Bu kapsamda gönlümüz elvermese de bazı özellikle de belediyemizin, halkımızın değeri olarak gördüğü taşınmazları yine halkın yararına kullanmak için satışını Meclis’e getirmiş durumdayız. Ne yazık ki bunları satmak durumundayız” ifadelerine yer verdi.

 

EĞİN, “BİZE İZİN VERİLMEMİŞTİ”

Sarıyıldız’ın konuşmasının ardından söz alan AK Partili meclis üyesi Aydın Eğin, AK Partili Başkan Mustafa Gültak yönetimindeki meclislerde satış yetkisi alamamalarını hatırlatarak, “Dün bizim borçlanmaya, taşınmazları satmamıza hayır diyen meclis üyelerimiz, asla ve asla Akdeniz’de 1 metre bile arazimizi sattırmayız diyen arkadaşlarımız bugün ne diyecekler onu merakla bekliyorum. Ayrıca Başkanım sizin seçim öncesi mahallerde, sokaklarda dolaşırken, ‘Biz kesinle herhangi bir yeri satmayacağız, biz çözüm üreteceğiz, Akdeniz’in kaynakları çok geniştir, biz bu kaynaklar üzerinde hizmet vermeyi sürdüreceğiz’ demiştiniz. 5-6 ay önce bunları söylerken, şimdi ne oldu da fikriniz değişti?” dedi.

 

DÖNMEZ, “KOMİSYONLARDA DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Eğin’e cevap veren CHP Meclis üyesi Mahmut Dönmez de komisyonda değerlendirileceğini belirterek, “Bir satışta sadece 30 dönüme yakın parça parça satışlar yapıldı. Önemli olan satılan şeyin değil de satıldıktan sonra o paranın vatandaşa dönük hizmetlerle ilgili neler yapılıp, yapılmadığı önemlidir. Bir taşınmaz satılabilir ama sattıktan sonra o paranın sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi gerekir. Komisyonda bunlar değerlendirilecektir” diye konuştu.

 

SARIYILDIZ, “BUNA MECBURUZ”

Daha sonra tekrar açıklamalarda bulunan Başkan Hoşyar Sarıyıldız, “Aydın Bey çok güzel bir şey söyledi. Biz Akdeniz halkının bir değeri, bir kazanımı olduğunu düşündüğümüz bir lirayı bile zarar gelsin istemiyoruz. İnanın o kadar büyük hassasiyet gösteriyoruz ki yeri geliyor kendimizden ödün vermek zorunda kalıyoruz. Çünkü buna mecburuz. Akdeniz ilimizin diğer ilçelerine göre biraz daha ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal, toplumsal cinsiyet eşitsizlikleri anlamında, çocukların eşit şartlarda yaşamadığı, dezavantajlı kesimlerin çok olduğu bir bölge. Biz böyle bölgede attığımız her adıma dikkat etmek zorundayız. Biz bunları yaparken üzülerek yapıyoruz. Biz hiçbir şekilde bundan memnun değiliz. Bunların her birinin telafisi içinde halkımıza söz veriyoruz. Fakat 857 milyon lirayı bulmuş bir borç yükümüz var. Her bir alacaklı firmayı biz bekletmek için yüzlerce görüşme yapıyoruz. Biz bu taşınmazları hak ettikleri değerlerde satılsın diye satacağız. Çünkü biz bunları satmasa bu alacaklı firmalar icra yoluyla bunları sattıkları durumda yok pahasına gidecekler. Ayrıca biz bu taşınmazları birilerinin çıkar ve menfaatleri, rant için satmayacağız. Biz bunları halkın hizmet alması noktasında çalışmalar yürüsün diye yapacağız. Yarın bu belediye sokakları temizlemeyecek durumda olursa hangi birimiz halka hesap verecek? Yarın parklarımız çocuklara oyun alanı sunmayan parklar olduğu zaman hangimiz bu halka cevap verecek? Biz değerleri yarıştırmıyoruz, kamunun üstün yararı söz konusu olduğunda bireyin kişisel yararı ortada kalmaz diyoruz. Seçim döneminde ortaya koyduğumuz her bir iddianın arkasındayım. Bu taşınmazları zaruret hali olmasaydı elimi sürmeyecektim” şeklinde ifadeler kullandı. Konuşmaların ardından oylamaya sunulan teklifler, oy çokluğuyla kabul edilerek, komisyonlara havale edildi.


Etiket: akdeniz, taşınmaz


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA