ÖĞRETMENLER, MERCAN’A HAYRAN KALDI




Tarih: 8 Eylül 2024 Pazar 15:36

HABER MERKEZİ

Mersin Büyükşehir Belediyesinin, iklim ve çevre farkındalıklarını çocuklara aşılamak amacı ile hayata geçirdiği ve Cumhuriyet’in 100. yılında gençlere ve çocuklara armağan ettiği, ‘Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’, küçükten büyüğe her kesimden ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Merkezi ziyaret eden gruplardan biri de bu kez, “TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı” kapsamında 4 merkez ilçede görev yapan 25 Okul Öncesi Öğretmeni oldu.

Öğretmenler merkezin içerisinde yer alan sıfır atık, yenilenebilir enerji, sürdürülebilir çevre, atık yönetimi, kaynakların korunması, elektrik ve su tasarrufu ile ilgili düzeneklerin her birini tek tek inceledi. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Sıfır Atık Şefi Dr. Zeki Altun, öğretmenlere Büyükşehir Belediyesi’nin atık yönetimi ve bu atıklardan enerji üretimi ile ilgili yapmış olduğu çalışmaları aktardı. Altun, öğretmenlere ‘Sıfır Atık ve Sürdürülebilir Çevre’ konulu bir seminer de verdi. Seminerin ardından Türkiye’de ilk ve tek olma özelliği taşıyan ve en büyük perde çapına sahip planetaryumda ‘Dinamik Dünya’ adlı kısa film izletildi. Bilim merkezine gelen öğrencilerin; deney ve gözlemlerle bilginin sınırlarını yeniden keşfedebileceklerini dile getiren öğretmenler, ders içeriklerinde kullanabilecek yeni ve farklı bakış açıları kazandıklarını söyleyerek merkeze hayran kaldılar.

 

ALTUN: “MERKEZİMİZDE 10 AYDA 92 BİN ZİYARETÇİ AĞIRLADIK”

Ziyaret hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanlığı’nda Sıfır Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü Şefi Dr. Zeki Altun, “Öğretmenlerimize doğa temelli sürdürülebilir çevre, atık yönetimi ve sıfır atık konularında mevcut düzeneklerimizi gezdirdik. Planetaryumda, konuyla alakalı film izlettik. Ardından kendilerine bir seminer verdik. Bu seminer kapsamında; atıkların geri dönüştürülebilir şekilde toplanması, kaynağında ayrılması ve aynı zamanda doğal kaynakların en az seviyede tüketilmesi yoluyla bu atıkların değerlendirilmesini aktarmaya çalıştık. Söz konusu atıkların doğru yönetilmemesi durumunda, deniz ortamına dahi etki edebileceğini dile getirmeye çalıştık” ifadelerini kullandı.

 


Etiket: mercan, mersin, öğretmenler


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA