ÖĞRENCİLER SAĞLIKLI YEMEK YİYOR, VELİLERİN İÇİ RAHAT EDİYOR




Tarih: 10 Eylül 2024 Salı 16:18

HABER MERKEZİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Tarsus ve merkezdeki toplam 10 LGS Kurs Merkezinde öğle yemeği hizmeti yeniden başladı. 5, 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik kurs hizmeti verilen merkezlerde sabahları derse gelen öğrenciler, öğleden sonra okullarına gitmeden önce, sabahçı öğrenciler ise kurs başlamadan önce öğle yemeğini yiyor. Bu sayede öğrenciler hem zamandan hem de ekonomik olarak tasarruf sağlarken, velilerin de içi rahat ediyor.

Büyükşehir Aşhane’sinde pişen yemekler her gün Hal, Halkkent, Turguttürkalp, Çilek, Özgürlük, Kazanlı, Turgutreis, Mithatpaşa, Bahçe, Eskiömerli LGS Kurs Merkezi Şubelerine bırakılıyor. 5, 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik kurs hizmeti verilen merkezlerde sabahları derse gelen öğrenciler, öğleden sonra okullarına gitmeden önce, sabahçı öğrenciler ise kurs başlamadan önce öğle yemeğini yiyor. Bu sayede öğrenciler hem zamandan hem de ekonomik olarak tasarruf sağlıyor. 

KARAKUŞ: “HEM BEDENSEL HEM DE ZİHİNSEL GELİŞİMLERİ İÇİN BESLENMENİN ÖNEMİNİ BİLİYORUZ”
Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, Tarsus ve merkez ilçelerde olmak üzere 10 LGS Kurs Merkezinde ve yaklaşık 1200 öğrenciye öğle yemeği desteğinde bulunduklarını anlatarak, “Bu desteğimizi geçen yıl da gerçekleştirmiştik. Hem öğrencilerden hem velilerimizden gelen memnuniyet neticesinde bu yıl da devam etmesini istedik. Bizler kurs merkezlerimizde sadece bilişsel alanda öğrencilerimizi geliştirmiyoruz. Onların hem bedensel hem de zihinsel gelişimleri için beslenmenin önemini biliyoruz. Bunun için de aşhanemizdeki görevli gıda mühendislerimizle bir araya gelip öğrencilerimize uygun menüleri hazırladık” dedi. Karakuş, zorlu ekonomik şartlarda yemek hizmetiyle ailelere bir anlamda destek de olmak istediklerini ifade ederek, “Öğrencilerimiz kurs merkezindeyken son dersinde ‘Okula nasıl yetişirim’ diye kaygılanmasın ve öğününü sağlam gıdalarla geçirmesi için bu projemizi gerçekleştirdik. Velilerimiz de çocuklarını güvende hissettikleri için bunun mutluluğunu yaşıyor. Öğrencilerimizin ve velilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

ÇINAR: “YEMEK PROJESİ BİZE ÇOK İYİ BİR KATKI OLDU”
Velilerden Fatma Çınar, oğlunu geçen sene de kurs merkezine yolladığını ve çok memnun kaldıklarını anlatarak, “Hem yemek hem de eğitim konusunda dar gelirli ailelerimize destek olduğu için Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Çok memnunuz. Yemek projesi bize çok iyi bir katkı oldu çünkü okuldan geç çıkıyor yetişemiyorlar. Ondan dolayı da ‘çocuğum aç kaldı, aç gitti’ diye aklımız kalmamış oluyor. Ekonomik olarak kesinlikle gönderme imkanımız olmadığı için burası bizim için çok büyük bir avantaj” dedi. 


Etiket: yemek, öğrenci, mersin


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA