MERSİN POLİSİ GÜMRÜK OYUNUNU BOZDU




Tarih: 16 Eylül 2024 Pazartesi 17:06

HABER MERKEZİ

Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekipleri tarafından Çin’den Suriye’ye gönderilmek üzere yola çıkan 15 ton 750 kilogram ağırlığında 1 milyon 286 bin paket kaçak sigara kağıdı ele geçirildi.

Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü, Türkiye üzerinden başka ülkelere Gümrük kaçağı sigara ve tütün ürünleri ve doldurulmuş veya bandrolsüz makaron kaçakçılığı yapıp devleti zarara uğratan, haksız kazanç sağlayan şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar başlattı.

Faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik yapılan teknik ve fiziki analiz çalışmaları sonucunda; Mersin Limanından çıkan çekici ve gümrük mühürlü dorse durduruldu. Yapılan kontrollerde transit rejim beyannamesine göre araçta Çin’den Suriye’ ye transit rejim kapsamında gönderilen yasal yükü Silikon olan araçta yapılan aramada, araçta bulunan kolilerde silikonun yanı sıra; Piyasa değeri yaklaşık 65 Milyon TL olan 15.750 Ton Ağırlığında 1.286.000 paket Gümrük Kaçağı Sigara kağıdı ele geçirildi.

Operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden 2'si tutuklandı, 5'i ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı. (Haber Merkezi)

               


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA