TAKI TEKNOLOJİSİ VE TASARIMI YÜKSEKOKULU TANITILDI




Tarih: 18 Eylül 2024 Çarşamba 17:05

HABER MERKEZİ

Mersin Üniversitesi ile Nil RTV arasında gerçekleştirilen protokol kapsamında her hafta Salı ve Cuma günleri canlı olarak yayınlanan “Tercihimiz Mersin Üniversitesi” programında Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu Müdürü Doç. Can Küçüktepepınar konuk edildi.

Kolaylaştırıcılığını Mersin Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü çalışanı Baha Sadık Akıner'in yaptığı program, Nil RTV stüdyolarında gerçekleştirildi.

2002 yılında Gemoloji, Kuyumculuk ve Takı Tasarımı bölümleriyle eğitim öğretime başlayan Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu 2008 yılında Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 31 Mart 2008 tarihli kararı ile bu üç bölümün Takı Teknolojisi ve Tasarımı Bölümü potasında kaynaştırarak 2008–2009 eğitim öğretim yılında kapılarını öğrencilerine açtığını belirterek konuşmasına başlayan Doç. Can Küçüktepepınar, Takı teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu'nun kuyumculuk alanının teknoloji ve malzeme boyutlarına vurgu yapmanın yanı sıra sanat olarak yoğunlaşan bir program sunduğunu belirtti.

Yüksekokulun fiziki ve sosyal imkânlarının yanı sıra akademik kadrosundan da bahseden Küçüktepepınar, programın son bölümünde Takı Teknolojisi ve Tasarımı Yüksekokulu mezunlarının hangi alanlarda istihdam edildiğini anlattı. 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA