AVCIBAY, DEPLASMAN MAÇINI DEĞERLENDİRDİ




Tarih: 25 Eylül 2024 Çarşamba 17:17

HABER MERKEZİ

Deplasmanda karşılaştığı Anadolu Üniversitesi’ni 4-0’lık skorla farklı yenmeyi başaran Silifke Belediyespor Teknik Direktörü İlker Avcıbay, rüzgar ve sentetik sahada oynamalarına karşın, iyi bİr taktikle maçı kazandıklarını söyledi.

TFF 3. Lig 1. Grup’ta mücadele eden Silifke Belediyespor, 4. Hafta mücadelesinde deplasmanda karşı karşıya geldiği Anadolu Üniversitesi takımını 4-0 yenerek, liderliğe gözünü dikti. Karşılaşmayı değerlendiren Teknik Direktör İlker Avcıbay, rüzgar ve sentetik sahada oynanan karşılaşmanın zorlu geçeceğini bildiklerini ve iyi bir takdik geliştirdiklerini, oyuncularının da bunu sahada başarıyla uyguladığını söyledi. Avcıbay, “Bu hafta zor bir deplasmanın bizi beklediğini biliyorduk. Tahmin ettiğimiz gibi oldu. Çünkü rakibin oynadığı sahanın sentetik oluşu, sahanın konum itibari ile rüzgâr alan bir bölgede oluşu bunları biliyorduk ve planlarımızı buna göre yapmıştık. Takımımız buna hazırdı. Tahmin ettiğimiz gibi bir maç başladı. Rüzgar ve sentetik saha, rakibin bu sahada antrenman yapması, kendilerini bize göre biraz daha avantajlı kıldı. Ama biliyorduk ki rakip kendilerine göre camia olarak şampiyonluk adayı gösteriyordu ama futbolun böyle olmadığını biliyoruz. Sahada ne yaptığını bilen bir takım olmak istedik. Planlarımız dahilinde herhangi bir sürprizle karşılaşmadık. Rakibin oynayacağı oyunun, rakibin etkili olacağı kısımları biliyorduk. Maçın ilk bölümünde belki kenar ortalarla etkili oldular. ilk on, on beş dakikalık kısımda çok riske etmedik oyunu, daha ok güvenli oynamaya çalıştık ve bunda da başarılı olduk. Rakibin bir iki tane korner dışında etkili olduğu pozisyon yok. Bir de ilk yarının son bölümünde yine kenar orta ile iki tane pozisyonu var. Birisi de direkten döndü, burada futbol şansı bizim yanımızdaydı. Ama çok etkili geçişler yapamadılar. Fakat biz topu ayağımıza aldığımızda geçişlerde daha etkili olduğumuz, ilk yarıda da var, fakat genel anlamıyla ilk yarıda hücum geçişlerinde ok istediğimizi yapmadık ama savunma anlamında istediğimiz her şeyi yaptık. Burada özellikle Arif ve Okan çok iyi oynadılar” ifadelerine yer verdi.

 

“İKİNCİ YARI İBRE BİZE DÖNDÜ”

İkinci yarıda ibrenin kendilerine döndüğünü anlatan Avcıbay, “İkinci yarıda daha önceki deplasmanlarda hamle gücünü hep kullanan bir takımız, Velimeşespor maçında Bekircan oyuna girip skor avantajını bize çevirdi. İçerde oynadığımız Muş maçında çok iyi takım savunması yapıp, ikinci yarı da yine maçı bize çevirecek hamle ile, Harun'la aynı geçişi yaptık ve maçı kazanabilirdik. Bu maçta da Metin Sevinç'le, Harun değişikliği yaptık, Metin'i oyuna alarak bize orada vereceği katkıyı biliyorduk. Topun daha çok onun ayağında kalması bizim için çok avantaj olacaktı ve nitekim istediğimiz gibi gerçekleşti. Harika üç gol atarak maçı bize çevirdi. Genel anlamıyla golü bulduktan sonraki oyun tamamen bizim kontrolümüze geçti. Özellikle ilk ve ikinci golden sonra, takım olarak çok iyi yolda gidiyoruz” dedi.

 

“TAKIMDAŞLIK BENİ ÇOK MUTLU EDİYOR”

Oyuncuların takım ruhunu yakalamaya başladığını dile getiren Avcıbay, “En önemlisi bu galibiyet kadar değerli, gollerden sonra oyuncularımın, yedek oyuncularımın ve diğer kale arkasında ısınan oyuncularımın bile gol sevincine beraber katılması, bu takım ruhu ve takımdaşlık beni çok mutlu ediyor. Bizim için galibiyetten daha değerli, bunu bu kadar kısa bir sürede sağlayabilmek, onun için takımdaki kaptanlarıma, tecrübeli oyuncularıma ve tüm genç kardeşlerime, teknik ekibime, herkese çok teşekkür ediyorum. Bu kadar kısa sürede bir birliktelik ve takım ruhu sağlamak kolay değil. Onun için bizi ilerleyen haftalarda güçlendirerek bu bağlar yukarı doğru taşıyacağına eminiz. Ne yaptığımızı biliyoruz, planlarımız maç maç değişiyor ama gün geçtikçe hücumsal anlamda da daha iyi işler yapan bir takım haline geliyoruz. Savunma anlamında zaten başarılı olduğumuz genel anlamıyla çok iyi kısımlar vardı. Hücum geçişlerinde de çok etkili olmaya başladık. Gün geçtikçe, zaman ilerledikçe, birlikte oynama alışkanlığı kazandıkça çok daha iyi maçlar oynayacağımıza eminiz” şeklinde ifadeler kullandı.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA