İTFAİYE HAFTASINDA MİNİKLERE KEDİ KURTARMA TATBİKATI




Tarih: 6 Ekim 2024 Pazar 17:07

HABER MERKEZİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çocuk Gelişim Merkezi öğrencilerine, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası kapsamında temel yangın eğitimi verildi. Öğrencilerin küçük yaşta bilinçlenmesi için gerçekleştirilen eğitimde, teorik ve pratik bilgiler anlatıldı. İtfaiye kıyafeti giyerek kendileri için oluşturulan parkurda kedi kurtarma operasyonu yapan miniklerin heyecanı ve mutluluğu, yüzlerine yansıdı. Hayranı oldukları itfaiye erlerini gören minikler, eğlenceli bir gün geçirdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çocuk Gelişim Merkezi öğrencilerine, 25 Eylül-1 Ekim İtfaiye Haftası kapsamında temel yangın eğitimi verildi. Öğrencilerin küçük yaşta bilinçlenmesi için gerçekleştirilen eğitimde, teorik ve pratik bilgiler verildi. İtfaiye kıyafeti giyerek kedi kurtarma operasyonu yapan miniklerin heyecanı ve mutluluğu, yüzlerine yansıdı.

MİNİKLER, KEDİ KURTARMA OPERASYONU GERÇEKLEŞTİRDİ

İtfaiye Dairesi Başkanlığı personeli tarafından tüm Çocuk Gelişim Merkezleri’nde verilen eğitimlerde; yangın, yangın anında yapılması ve yapılmaması gerekenler, yangın söndürme ve itfaiye personeli ekipmanları gibi konular anlatıldı. Çocuklara, yangını fark ettiklerinde aramaları gereken numara da hatırlatıldı. Teorik eğitimin ardından, minikler için oluşturulan kurtarma parkuruna geçildi. İtfaiye kıyafeti giydirilen minikler; kendileri için oluşturulan parkurda engelleri geçerek, kedi kurtarma operasyonu gerçekleştirdi. Yangınla ilgili önemli bilgileri öğrenen çocuklar, hayranı olduğu itfaiye personeli ile eğlenmeyi de ihmal etmedi.

CEYRAN: “ÇOCUKLAR İÇİN DERS NİTELİĞİNDE GÜZEL BİR FARKINDALIK ETKİNLİĞİ OLDU”

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi’nde görev yapan Eğitim Amiri İsmail Ceyran, İtfaiye Haftası’nda yapılan farkındalık etkinliklerinin, çocukların bilgilenmesi açısından önemli olduğunu belirterek, “Yangınların olmaması için dikkat edilmesi gerekenler ve yangınlara nasıl müdahale edilmesi gerektiğini kendilerine gösterdik. Biraz da görsel veriyoruz ki, küçük ateşlerin çok büyük ateşlere döndüğünü ve söndürmenin zorluğunu görüyorlar. Çocuklara ders niteliğinde güzel bir farkındalık oluyor” dedi. İtfaiyeciliğin yalnızca yangın söndürmekten ibaret olmadığını göstermek istediklerini de belirten Ceyran; doğal afetlere ve kazalara müdahale, hayvan kurtarma gibi birçok alanda görev aldıklarını anlattı. Ceyran, “Hangi durumlarda itfaiyeye ihbar verme konusunda bilgi sahibi oldular. Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak sadece kendi kurumlarımızı değil; devletin tüm kurumlarını, okulları, fabrikaları, işyerlerini bilinçlendirmeye çalışıyoruz” diye konuştu.  Ceyran, çocuklara bazı ekipmanları da tanıttıklarını anlatarak, “Çocuklara su sıkma ekipmanını gösterdik. Yılan yakalama aparatımızı gösterdik. Herhangi bir hayvana zarar vermemeleri gerektiği bilincini de çocuklarda oluşturuyoruz. Çocuklarımız ‘ateşten etkilenmeden yangını nasıl söndürebiliyoruz’ diye merak ediyorlar. Onlara; başımıza, vücudumuza ve solunum yollarımıza zarar gelmemesini sağlayan ekipmanlarımızı ve koruyucu kıyafetlerimizi tanıttık” ifadelerini kullandı.

BU TÜR ETKİNLİKLER, ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Münir Özkul Çocuk Gelişim Merkezi Birim Sorumlusu Kübra Tan, etkinlik öncesi çocukların heyecanla beklediğini belirterek, “Çocuklar çok heyecanlıydılar. İtfaiyeciler, çocuklarımızın gözlerinde süper kahramanlar. ‘Süper kahramanlarımız bizi kurtarmaya geliyor’ diye çok mutluydular” diye konuştu. 100. Yıl Atatürk Çocuk Gelişim Merkezi öğretmenlerinden Şilan Dorak, “Çocuklarımızın farkındalık kazanmaları için önemli olan; deneyerek ve yaşayarak öğrenmeleri. Bunun için de polis, itfaiye gibi farklı meslek gruplarının buraya gelip bilgi vermelerinin, çocukların gelişimine büyük katkı sağladığını düşünüyoruz. Özel günlerde ve haftalarda, bu tür etkinliklerimiz devam edecek” ifadelerine yer verdi.  Etkinliği diğer arkadaşları gibi heyecanla izleyen miniklerden Beril İşbaşa ise, “İtfaiyeci amcalar geldi. Yangın kıyafetleriyle ve kasklarıyla, yangın koruma kıyafetlerini gösterdiler” dedi.

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA