“BALIK ÇİFTLİKLERİ EKOSİSTEME VE TURİZME ZARAR VERECEK”




Tarih: 9 Ekim 2024 Çarşamba 14:02

HABER MERKEZİ

CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Aydıncık ilçesine taşınması planlanan balık çiftliklerine yönelik tepkisini sert bir dille ifade etti. Kış, çevresel ve hukuki açıdan ciddi sorunlara yol açacak bu projeye verilen “ÇED olumlu” raporunun halkın iradesine aykırı olduğunu belirtti.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda söz alan Gülcan CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, Aydıncık’ta 2017 yılından bu yana 36 balık çiftliği için ÇED başvurusu yapıldığını ve bu başvuruların bölgenin turizmi ve ekosistemini büyük tehlikeye attığını söyledi. “Bölgemizi tehdit eden bu projeler, çevresel dengeleri bozacak” dedi.

 

“BALIKESİR’DE REDDEDİLEN PROJEYİ AYDINCIK’A TAŞIMAK KABUL EDİLEMEZ”

Kış, Balıkesir Edremit’te turizme zarar vereceği gerekçesiyle reddedilen projelerin Mersin Aydıncık’ta hayata geçirilmek istenmesini eleştirdi. “Bu projeyi Mersinliler olarak asla kabul etmiyoruz” diyerek, bu kararın çevreye ve halkın iradesine saygısızlık olduğunu vurguladı.

 

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN BAŞLATTIĞI HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ!

Kış, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin projeye karşı başlattığı hukuki süreci yakından takip ettiklerini ve Mersin’in korunması için gerekli tüm adımları atacaklarını belirtti. “Halkımızla birlikte bu projelere karşı mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek kararlılık mesajı verdi. 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA