MEZİTLİ BELEDİYESİ, ÇMO İLE PROTOKOL İMZALADI




Tarih: 10 Ekim 2024 Perşembe 15:24

HABER MERKEZİ

Mezitli Belediyesi, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ile bilimsel proje ortaklıkları, akademik destekler, mesleki tanıtım faaliyetleri, çevresel sürdürülebilirlik konusunda bilgilendirme eğitimleri ve çeşitli kültürel, teknik etkinlikler içeren protokole imza attı.

Yapılan protokolle ilgili açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, “Bu anlaşma ile Mezitli’nin çevresel sürdürülebilirlik alanındaki çalışmalarını daha da güçlendirecek ve çevremizi koruma yolunda önemli adımlar atacağız. İş birliği sürecinde emeği geçen TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Yakup Berkay Işık’a, Mersin Şube Başkanı Dr. Sinan Can ve Şube Saymanı Şeyda Töp’e teşekkür ediyorum” dedi. Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesinden yapılan açıklamada da “TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi olarak meslek alanlarımız ile ilgili konularda yerel yönetimlerle kurumsal iş birliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; Mezitli Belediyesi ile Kent ve Çevre Çalışmalarını birlikte yürütülmesine dair İşbirliğine ilişkin protokol Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan TUNCER VE Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Dr. Sinan Can tarafından imzalanmıştır. Bu protokol ile birlikte TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve Mezitli Belediyesi ile arasında çevresel sürdürülebilirlik, sıfır atık, yenilenebilir enerji, iklim değişikliği ile mücadele ve uyum konularında gerçekleştirilecek eğitim, bilim, sanat ve kültürel alanları kapsayan iş birliği sağlanması hedeflenmektedir.  Protokol kapsamında Çevre Mühendisleri Odası Mersin Şubesi ve Mezitli Belediyesi arasında; sağlıklı kentleşme, sürdürülebilir ve yaşam kalitesi yüksek bir kent yaşamına yönelik çalışmalar kapsamında insan ve çevre sağlığını gözeten bir strateji ile gerekli olan çalışmaların; ilgili mevzuata, bilimsel teknik esaslara, mesleki ve teknik kurallara, kent kültürü ve kimliği ile kentin ana planlarına uygun olarak gerçekleşebilmesi için iş birliği yapılacaktır” ifadelerine yer verildi.


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA