ALTIN PORTAKAL’DA SÖYLEŞİLERLE DOLU BİR GÜN DAHA SON BULDU




Tarih: 11 Ekim 2024 Cuma 13:14

HABER MERKEZİ

61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali tüm hızıyla sürerken gün boyu farklı salonları dolduran seyircileri, gösterimlerin ardından film ekipleri karşıladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce gerçekleştirilen 61. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde söyleşi dolu bir gün daha geride kaldı. Festivalin hemen hemen tüm gösterimlerinde tüm salonlar, seyircilerle birlikte film ekiplerini ağırladı. Festivalde dün Ulusal Yarışma kapsamında Selim Evci imzalı “Savrulan Zaman” seyirci karşısına çıktı. AKM Aspendos salonundaki gösterimin ardından film ekibi, seyircilerin sorularını cevapladı. Söyleşiye; filmi yazan, yöneten ve başrolde oynayan Selim Evci ile oyuncular Özge Gürel, Beste Bereket, Nihan Okutucu, Arın Kuşaksızoğlu ve Billur Melis Koç katıldı. İlk soru, Selim Evci’ye, üstlendiği üç görev üzerinden geldi. Film çekerken bundan dolayı yaşadığı zorlukların sorulduğu Evci, “Sinemayı seviyorsanız her alanında bulunmak keyifli. Oyunculuk konusunda çok zorlandım ama keyifli oldu, reji tarafında çok zorladı. Ama bir deneyimdi, onu tatmak istedim” cevabını verdi. Festivalin konuklarından, Antalya Film Forum kapsamında bir ustalık dersi de veren oyuncu Mehmet Aslantuğ ise aynı soruyu “Rejinin enerjisinden bir parça da olsa çalıp sadece vizörden bakan biri olsaydı karakterden beklediği enerji bu mu olurdu yoksa diğer iki sorumluluk birazcık seni geri çekti mi?” diye sürdürdü. Evci ise “Çok kısa bu olurdu desem yetecek mi? Başka bir oyuncu olsa başka bir film de olabilirdi. Aslında başta Ahmet Rıfat Şungar’la görüşüyorduk. Sonra bana ‘sen oynasana’ dediler, bir bakıyım, dedim. İnsanın kendini beğenmesi de kolay oluyor” diye cevap verdi. Özge Gürel: Benim de biraz hayatımın karışık bir döneminde girdiğim bir setti. İyi hissettirdi. Biraz böyle yoluna sokmama manevi olarak yardımcı olduğu bir dönem vardı. Bir seyircinin, “Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz ve siz; başrol oynadığınız filmler, kadın erkek ilişkileri üzerine. Neden tam da bu konuda yönetmenler oyunculuk tarafına geçiyor?” sorusu üzerine ise Evci, “En zor soru! Belki yaralar, ilişkiler üzerinde tedavi yöntemi gibi olabilir. Belki onlara bir merhem sürme isteğiyle karşımıza çıkıyor” cevabını verdi. 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 
  SOSYAL MEDYA
 
 
  GAZETEMİZ
 
 
  BASIN İLAN
 
 
  HAVA DURUMU
 
 
  FACEBOOK
 

 
 
 


 

Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. mersinhakimiyet.com © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. mersinhakimiyet.com basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA